winterjogging
Ik heb de loopmicrobe terug goed te pakken… dit jaar staan er al 105 km op de teller.

Een grote motivatie is zeker mijn aansluiting bij de heidejoggers … een plaatselijk loopclubje. Tegen mijn verwachting in, sluiten ook veel jonge vrouwen zich bij een loopclub aan. Altijd leuk en gespreksonderwerpen gegarandeerd. Echt tof !!!

Het tempo bij de heidejoggers ligt wel gezapig, maar de snelheid is even van ondergeschikt belang.
De afstand is 5 km (of 10 als er nog mensen een extra toertje willen lopen, maar dat is naar mijn weten nog niet gebeurd), ik maak er minstens 8 van, door tot aan het startpunt te lopen en daarna terug naar huis te lopen. In een moedige bui maakte ik er zelfs eens 12 km van.

Een andere motivatie blijft ook endomondo. Niets zo leuk als anderen wat uit te dagen, aan te moedigen en te volgen.

Dit weekend nam ik deel aan mijn eerste loopwedstrijd van ’t jaar … de winterjogging van de heidejoggers.
Schoon parcours (blosodomein van hofstade tussen de bevroren vijvers), de conditie zit goed, ik volgde iemand met super leuke supporters (die elke 2km wel ergens vanachter een boom kwamen gesprongen of een ander verrassingsmanoeuvre uitvoerden), …
En op een kleine 57 min legde ik de 10,1km af, met vrucht dus EN met een negatieve split.
Dat ik er weer in geslaagd ben om niet te worden opgenomen in de uitslag mag de pret niet drukken

Over motivatie gesproken … wedstrijden zijn zeer goed voor de motivatie. Zo zoek ik alvast een babysit voor 22 april(alhoewel, dan zal mijn schoonzus boos worden op mij, want de communie van mijn neefje en nichtje staan al een dik half jaar in mijn agenda) en  zondag 27 mei (hier komt niets tussen want dit staat zelf al een dik half jaar in mijn agenda).
Andere wedstrijden die het waard zijn om mijn agenda te blokkeren mogen altijd worden getipt in de commentaren.