Den Elewijtse Halve

2017-10-24T22:39:37+00:00juni 13th, 2011|Categories: Uncategorized|Tags: |7 Comments

Den Elewijtse halve is de loop waarvoor ik 9 jaar geleden begon met lopen.

Gelukkig dus dat ik de liefde voor het lopen de laatste tijd teruggevonden heb. Mede dankzij mijn endomondovriendin Lina. Met haar heb ik immers een ‘challenge’ lopen … gedurende een maand om ter ’t meest gaan lopen … en dat werkt  (zowel voor haar als voor mij denk ik).

Omdat we maar 5km liepen wou ik toch nen tijd vooropstellen, en dat werd 11km/u.
Best mogelijk, want door mijn dagelijkse fietsen blijk ik ook ineens sneller te lopen, waar ik vroeger gemiddeld 10km/u liep, loop ik er nu 11.
Toffe bijkomstigheid van het fietsen is dat, want ik had nooit verwacht dat zo’n snelheid aan mij besteed zou zijn.

Vermits ik tegenwoordig ook soms loop met de kinders in de loopkar, mochten ze nu ook mee in de wedstrijd. Een extra moeilijkheid … gelukkig waren er koekjes, boekjes, drinken een een man die nog beter kon duwen dan ik.

En zo geschiedde, ik nam een (te) snelle start, waardoor ik na 2km al pompaf was en nooit helemaal terug op mijn plooi ben gekomen. Bjeurn liet me duwen waar onze supporters stonden, zodat ik toch de schone schijn kon ophouden, maar eigenlijk heeft hij het meeste duwwerk gedaan.
Liv zwaaide naar iedereen (als een koningin in een koets), maar ze ergerde zich er wel in dat de mensen niet terugwuifden.
Aan de finish kon er nog een 10 m sprint af (Bjeurn wou al van 300m op voorhand beginnen spurten, maar dat ging werkelijk niet meer), en we klokten af op een tijd van 26min30sec oftewel 11,5km/u.
Missie geslaagd dus*.

Wel jammer dat ik niet in de uitslagen van de wedstrijd zal voorkomen.
Vermits er geen veiligheidsspeldjes meer waren en we de loopkar al vasthadden, kon ik mijn nummer pas 30sec na de eindmeet tonen … en het is dus ‘onmogelijk’ om dat nog recht te trekken. Ik moest toch weten -als geoefend loper- dat ik niet naar een wedstrijd mocht komen zonder veiligheidsspelden, dat is hetzelfde als ‘naar een dansfeest gaan zonder je dansschoenen’, vertelden de organisatie me er nog bij.
Ik heb dus weer bijgeleerd.

Maar gelukkig is mijn prestatie toch geregistreerd … endomondo hé**

*ik heb dus een positieve split gelopen. Een (te)  snelle start een bijgevolg een snellere 1e helft. Beter is om een negatieve split na te streven (snellere 2e helft) zodat je in ’t begin comfortabel loopt en op ’t eind nog genoeg krachten hebt om wat te versnellen. Dit is ook beter voor de moraal, want ondanks ’t feit dat ik mijn doel bereikt had, was ik toch wat teleurgesteld omdat ik er toch wel zwaar heb op afgezien.

**Ik hecht nogal aan cijfertjes, ik heb graag alles gedocumenteerd. Ik hanteer het princiepe … “wat niet is gedocumenteerd, is niet gebeurd” … noem het beroepsmisvorming. Zo ga ik nooit lopen zonder een chronometer, garmin, polar, … als ik mijn statistieken niet kan bijhouden hoeft het voor mij niet.
Tja, iedereen zijn dada’s en eigenaardigheden zekerst ;-)

 

7 Comments

 1. ilse 13 juni, 2011 at 21:25 - Reply

  Knappe prestatie!

 2. appelstien 14 juni, 2011 at 10:55 - Reply

  Chique! Snel! Amai! En ik heb dat ook: batterij van mijn hartslagmeter op? Mm, zou ik dan wel gaan lopen, als ik niks kan uploaden naar mijn polar-statistieken :D?

 3. Femke 14 juni, 2011 at 12:12 - Reply

  Proficiat!
  Ik kan ook niet gaan lopen zonder mijn gps. Zelfs zo erg dat ik een dagje lopen uitstel als m’n batterij plat is. Ik _moet_ gewoon weten hoe ver, snel en waar ik precies gelopen heb. En liefst achteraf nog een schoon grafiekske kunnen bekijken.

  Ook de eerste keer dat ik hoor dat je altijd veiligheidsspelden moet mee doen op loopwedstrijden :-) . Laat ons van een geluk spreken dat de wedstrijden waar ik aan mee deed altijd over voldoende veiligheidsspeldjes beschikten.

 4. De Zuster Van 15 juni, 2011 at 09:32 - Reply

  Goed gedaan! En snel!

 5. Annelyse 15 juni, 2011 at 21:39 - Reply

  @appelstien en femke: leuk dat ik niet de enige freak ben, want niet iedereen begrijpt dit ;-)

 6. Ren mama, ren 20 juni, 2011 at 19:33 - Reply

  Hoi Annelyze,

  leuk dat je meedoet aan mijn giveaway! Voetafdrukken is echt een leuk boekje. Welke van de drie acties heb je ondernomen om kans te maken op deze prijs?

  En heb je misschien tijd en zin mee te werken aan een interview, via email, voor mijn rubriek Rennende mama’s? Daarin vertellen vrouwen over hardlopen wat het voor hen betekent. Ik zou het erg leuk vinden als je meedoet!

 7. Winterjogging | Annelyse 13 februari, 2012 at 22:30 - Reply

  […] En op een kleine 57 min legde ik de 10,1km af, met vrucht dus EN met een negatieve split. Dat ik er weer in geslaagd ben om niet te worden opgenomen in de uitslag mag de pret niet […]

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.