Verlaten camping

2017-10-24T22:37:59+00:00 februari 24th, 2017|Categories: Uncategorized|Tags: , , |5 Comments

Afstand 30km – Hoogtemeters 290 – Bestemming Castelldefels (nabij Barcelona, Spanje) – Overnachting Camping Estrella de mar

We hebben lang geprobeerd om via AirBNB, booking.com of Warm Showers een overnachtingsplaats in Barcelona te vinden maar het was allemaal extreem duur. In Barcelona zelf is er ook geen camping, dus we besloten om naar de dichtstbijzijnde camping te gaan en deze als uitvalsbasis te nemen.

De eerste 20km fietsen waren bergop maar we werden beloond met een mooie afdaling met zicht op Barcelona in de mist. Magisch!!!

En ook de route was best wel tof … totdat we Barcelona wat meer naderden en in het dorp van onze camping aankwamen.

De camping maakte Liv direct depri … het kind had zoveel verwacht van Barcelona en dan kom je terecht in een vreemde camping zonder speeltuin.

De sfeer op de camping is ook bizar, overwinteraars zitten hier niet meer, die zitten meer in het zuiden waar het warm is. Er zijn veel permanente huisjes en caravans op de camping, die allemaal verlaten zijn. Ik vermoed dat vooral Spanjaarden hier een buitenverblijf hebben en hier in de zomer naartoe komen. 

Onze tent is de enige tent die er staat (dat is dan wel weer normaal) en ondanks het feit dat het hier een gigantisch grote camping is, denk ik dat we zo goed als alleen zijn.

Vreemd en niet echt om vrolijk van te worden. Anderzijds hebben we een betaalbare slaapplaats en is er een goede busverbinding naar Barcelona. Onze tent blijft toch wel wat onze vrijheid.

5 Comments

 1. Kaat 24 februari, 2017 at 14:43 - Reply

  Castelldefels : toch nog een eindje van Barcelona ! Vroeger gingen mijn ouders ieder jaar naar Barcelona. We hadden er een luxecamping met tal van zwembaden en voorzieningen. Die lag aan de kust in prat del llobregat, maar door de uitbreiding van de luchthaven is die compleet verdwenen.
  Eenmaal de ouders ontgroeid en aan het werk, ging ik iedere krokusvakantie (die dus morgen begint !) opnieuw naar Barcelona, tot zo’n tien jaar geleden. In mijn herinnering (en ik heb toch al heel wat gereisd, ook buiten Europa) is dit de allermooiste stad.
  Onze dochter is twee weken geleden geweest en was onder de indruk. Ik keek wel op toen ze vertelde dat zoveel betalend was, zo heb ik nooit moeten betalen voor Parc Guell, mijn lievelingsplaats trouwens.
  Castelldefels is een dorpje met tragische geschiedenis. Hier (zo herinner ik het mij toch als kind) was ooit een tragisch ongeval met een tanker. Die vatte vlam en reed een camping binnen. Vele mensen die kampeerden zijn toen gestorven. Ik zie het beeld nog zo voor mij. Er is volgens mij een grote gedenkmuur.
  Voor veel Spanjaarden zal Castelldefels + camping niet zo’n geweldige herinneringen oproepen.

  • Annelyse 24 februari, 2017 at 19:57

   Super triest verhaal … ik heb het net opgezocht en het was wel niet in Castelldefels maar in Alcanar (ergens tussenin Valencia en Barcelona)

  • Lottes Anekdotes 24 februari, 2017 at 22:51

   Castelldefels is niet zoooo ver van Barcelona hoor :) Ik heb er 7 maanden gewoond, in 10 minuutjes met de auto ben je in het centrum van Barcelona. Het klopt trouwens van Parc Guell dat het nog maar sinds kort betalend is: de stad had geld nodig en probeerden/proberen het via de toeristische attracties te innen. Jammer hé?!

 2. Andrée en Didier Rombaut-Mangin 24 februari, 2017 at 16:06 - Reply

  Ik kan het verhaal van die brandende tankwagen bijtreden. Dat was toen een enorme ramp.
  Verder wel een leuke foto van het sleurende “ezeltje” die het wel ziet zitten. Geniet van Barcelona en de prachtige kunstwerken.

 3. Kaat 24 februari, 2017 at 20:31 - Reply

  Ha, dat heb ik dus al jaren verkeerd voor ! Goed dat je het opgezocht hebt !

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.