Afstand 30km – Hoogtemeters 290 – Bestemming Castelldefels (nabij Barcelona, Spanje) – Overnachting Camping Estrella de mar

We hebben lang geprobeerd om via AirBNB, booking.com of Warm Showers een overnachtingsplaats in Barcelona te vinden maar het was allemaal extreem duur. In Barcelona zelf is er ook geen camping, dus we besloten om naar de dichtstbijzijnde camping te gaan en deze als uitvalsbasis te nemen.

De eerste 20km fietsen waren bergop maar we werden beloond met een mooie afdaling met zicht op Barcelona in de mist. Magisch!!!

En ook de route was best wel tof … totdat we Barcelona wat meer naderden en in het dorp van onze camping aankwamen.

De camping maakte Liv direct depri … het kind had zoveel verwacht van Barcelona en dan kom je terecht in een vreemde camping zonder speeltuin.

De sfeer op de camping is ook bizar, overwinteraars zitten hier niet meer, die zitten meer in het zuiden waar het warm is. Er zijn veel permanente huisjes en caravans op de camping, die allemaal verlaten zijn. Ik vermoed dat vooral Spanjaarden hier een buitenverblijf hebben en hier in de zomer naartoe komen. 

Onze tent is de enige tent die er staat (dat is dan wel weer normaal) en ondanks het feit dat het hier een gigantisch grote camping is, denk ik dat we zo goed als alleen zijn.

Vreemd en niet echt om vrolijk van te worden. Anderzijds hebben we een betaalbare slaapplaats en is er een goede busverbinding naar Barcelona. Onze tent blijft toch wel wat onze vrijheid.