Afstand 59km – Hoogtemeters 616 – Bestemming omgeving Sant pere Molanta (Spanje) – Overnachting wildkamperen op een wijngaard 

Een toffe rit, al hebben tot onze spijt de appelsienenbomen plaats gemaakt voor de wijngaarden. Hoewel we dikwijls langs de N-340 (drukke baan dus) hebben gereden was het veelal verkeersvrij, er loopt immers dikwijls een parallelweg langs de drukke weg.

  

Fietsers die we onderweg tegenkomen vinden ons altijd tof. Meestal krijgen we een omhooggestoken duim te zien … maar deze wilden persé met ons op de foto.

Het weer was prachtig, zo mooi dat we tijdens onze middagpauze al verlangden naar schaduw … zalig.

    

Deze foto is trouwens niet getrokken tijdens de middagpauze, daarvoor zoeken we wel altijd een leuker plekje … maar soms gaat het fietsen echt niet meer en heb je behoefte aan koolhydraten … ONMIDDELLIJK. In het begin aten we dan koeken, maar nu doen we het met appels, gedroogde dadels en vijgen. 

    

Goed gefietst ook … “Weer een goede dag voor de statistieken”, zeggen Liv en ik altijd als zowel afstand en hoogtemeters boven het gemiddelde liggen (daggemiddelde is na vandaag 45,6km en 355 hoogtemeters)

Slapen doen we op deze wijngaard, vrij dicht tegen de grote weg … maar iedereen was te moe om nog lang verder te zoeken naar een meer geschikte plek. Ondertussen zijn we er ook wat geruster op … zolang we niet teveel in het zicht staan, niets beschadigen en het proper achterlaten denk ik dat we niemand hinderen, en heb ik de indruk dat niemand er echt om lijkt te geven dat we hier staan met onze tent. 

Soms passeert er trouwens ’s morgens wel eens een wandelaar aan onze tent … en dan zeggen ze vriendelijk goededag en gaan ze weer verder.