Showery Edinburgh

2017-11-18T17:23:12+00:00augustus 9th, 2016|Categories: Travel|Tags: , , , |8 Comments

Citytrippen in de regen … en we moeten eraan wennen want ze voorspellen meer van dat de komende dagen.

Omdat de tandenfee vanacht gekomen is voor Vic en ze zowel een pond voor Vic als voor zijn zus meebracht bezochten we ook de plaatselijke Poundland, waar Vic “uiteindelijk” … na zeeeeeeer lang beraad …. legermannekes koos en Liv ballonnen kocht (met als doel daar zand in te stoppen en een kneedbaar gezichtje te maken). Wij hebben tevergeefs voor de frisbee gepleit.

Op aanraden van Jeroen (mijn ex-collega bij wie we logeerden in Worthing) gingen we ook naar het National Museum of Scotland (gratis inkom *trekkersstijl*). Dit was echt een enorme aanrader  …ik laat de foto’s hierboven voor zich spreken.

Ook door Jeroen wisten wat deze gold postbox betekent … hij is ter ere van een gouden medaillewinnaar bij de Olympische spelen van 2012 in Londen … deze is voor Chris Hoy, maar er zijn er meer dan 100 in heel UK. Sommigen mensen hebben blijkbaar als doel om met alle postbussen op de foto te gaan … hierbij staat onze teller op 1.

En de kinderen wilden op de foto met Bobby, beroemd omdat hij 14 jaar bij het graf van zijn baas op de begraafplaats Greyfriars bleef waken … een populair verhaal in Schotland.

En verder probeerden we naar Arthur’s Seat in Holyrood park te gaan … hadden we ons daar even aan mispakt. Een te zware beklimming om na 17u nog aan te vangen … jammer.

Op zijn trekkers aten we ons avondmaal onder een boom in het park, schuilend voor de regen, ons eten beschermend voor de meeuwen.

En straks gaan Bjeurn en ik uit, een pintje drinken in de warme tv-kamer van de camping terwijl we onze gsm’s opladen en de route verder plannen.

En deze wou jullie ook nog eens gedag zeggen.

8 Comments

 1. Jacques 9 augustus, 2016 at 22:43 - Reply

  Maak dat beest “nos vœux reciproques” over!

 2. sheenablogt 9 augustus, 2016 at 23:02 - Reply

  Dat museum ziet er indrukwekkend uit en die koe (of zoiets?) op de laatste foto ook!
  Hopelijk heeft de weerman zich vergist en krijgen jullie toch nog regenloze dagen deze week :-)
  Ik kijk al uit naar het volgende verslag!

  • Annelyse 9 augustus, 2016 at 23:04

   Schotse hoogland koe … die zijn er in België ook, maar hier lijken ze me groter

 3. Goofball 10 augustus, 2016 at 10:07 - Reply

  Oh Edinburgh is zo een fantastische stad. In New Town kan je echt op ontdekkingstocht want in de basements zitten vaak hele coole pubs, restaurantjes of winkeltjes verstopt.

  en inderdaad, het National Museum of Scotland is een aanrader en ook mijn vaste stop bij slecht weer.

  • Annelyse 10 augustus, 2016 at 13:24

   Voor pubs, restaurants en winkels is er helaas geen budget. Dit is een totaal andere maniervan reizen als we voorheen deden

 4. Ilse Van den Brande 10 augustus, 2016 at 10:36 - Reply

  Jullie doen me zin krijgen om ook eens naar Schotland te gaan! Mijn dochter van 14 is jullie nu ook aan het ‘volgen’. Jullie zijn écht BV’s aan het worden ??…

  • Annelyse 10 augustus, 2016 at 13:23

   Haha .. ik wist niet dat dit in de interessesfeer lag van 14 jarigen. Lijkt me een toffe dochter

 5. Elke 11 augustus, 2016 at 08:48 - Reply

  Oh dat museum, just ja, geweldig! We hebben altijd gezegd dat als we kinderen hadden we alleen al daar voor terug moesten ? dus dringend toch eens werk van maken, want Schotland is zo geweldig. Geniet er – ondanks de regen die er jammer genoeg toch gewoon bijhoort – nog van!

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.