Afstand 55km – Hoogtemeters 470 – Bestemming  Caldercruix (Schotland) – Overnachting wildcamperen 

Brrr … dit was een dag waarvan je op voorhand weet dat die er ook zullen bij zijn, maar waar je liever niet teveel op voorhand aan denkt.

Net na de middag begon het te regenen en daar het stopte sindsdien niet mee. Pause nemen om een koek of fruit te eten deden we onder een brug en op den duur waren iedereen zijn voeten doorweekt en en zijn lichaam verkleumd. 
Een camping is er niet … de route tussen Edinburgh en Glasgow is immers niet zo toeristisch (en ik snap ook waarom … zo bijzonder was de rit van vandaag niet) dus wildcamperen maar.

Een idyllisch plekje zoals verleden keer zat er niet in, we hadden keuze tussen naast de fietsweg verscholen tussen enkele bomen aan de kant of in een park verderop. We kozen het eerste.

Al ons gerief was zo nat dat we niet goed wisten hoe we alles moesten aanpakken, als iedereen met zijn natte spullen zou binnenkomen en we alle fietszkken zouden binnenzetten, dan zou de tent snel een grote vijver zijn. Uiteindelijk besloten we enkel het hoogstnoodzakelijke binnen te nemen en de rest op de fietsen te laten hangen (en hopelijk hangt het er morgen ook nog op … we denken echter van wel, wie komt er nu buiten met zo’n pokkenweer)

Uiteindelijk kookte Bjeurn nog buiten in de regen terwijl de kinderen voor school werkten en aten we in de tent (ons geintegreerd grondzeil en het feit dat we de compartimenten er kunnen uithalen is nu wel handig)

Na wat gezelschapspellen regende het nog steeds (als we het weerbericht moeten geloven tot 8u morgenvroeg) … daarna zou het weer “windy” zijn. Geen vallende sterren kijken dus vanacht.

En we verwachten nog zeker 2 dagen hetzelfde weer als dit … benieuwd wat dat zal geven.

We voelen ons on elk geval meer dan ooit “de dappere duo’s”