Citytrippen in de regen … en we moeten eraan wennen want ze voorspellen meer van dat de komende dagen.

Omdat de tandenfee vanacht gekomen is voor Vic en ze zowel een pond voor Vic als voor zijn zus meebracht bezochten we ook de plaatselijke Poundland, waar Vic “uiteindelijk” … na zeeeeeeer lang beraad …. legermannekes koos en Liv ballonnen kocht (met als doel daar zand in te stoppen en een kneedbaar gezichtje te maken). Wij hebben tevergeefs voor de frisbee gepleit.

Op aanraden van Jeroen (mijn ex-collega bij wie we logeerden in Worthing) gingen we ook naar het National Museum of Scotland (gratis inkom *trekkersstijl*). Dit was echt een enorme aanrader  …ik laat de foto’s hierboven voor zich spreken.

Ook door Jeroen wisten wat deze gold postbox betekent … hij is ter ere van een gouden medaillewinnaar bij de Olympische spelen van 2012 in Londen … deze is voor Chris Hoy, maar er zijn er meer dan 100 in heel UK. Sommigen mensen hebben blijkbaar als doel om met alle postbussen op de foto te gaan … hierbij staat onze teller op 1.

En de kinderen wilden op de foto met Bobby, beroemd omdat hij 14 jaar bij het graf van zijn baas op de begraafplaats Greyfriars bleef waken … een populair verhaal in Schotland.

En verder probeerden we naar Arthur’s Seat in Holyrood park te gaan … hadden we ons daar even aan mispakt. Een te zware beklimming om na 17u nog aan te vangen … jammer.

Op zijn trekkers aten we ons avondmaal onder een boom in het park, schuilend voor de regen, ons eten beschermend voor de meeuwen.

En straks gaan Bjeurn en ik uit, een pintje drinken in de warme tv-kamer van de camping terwijl we onze gsm’s opladen en de route verder plannen.

En deze wou jullie ook nog eens gedag zeggen.