Tijdens het herfstverlof zijn we met zijn allen thuis, een neveneffect van onze reis … dit jaar hebben we nog belachelijk veel congé op te nemen en volgend jaar zal het “mageren Hans” zijn.

Mijn plan was alvast om een paar keer te gaan wandelen want tijdens de fietsreis kwamen er immers wandelkriebels boven.

Ik moet zeggen, ’s morgens hadden de kinderen er absoluut geen goesting in, Liv had iets avontuurlijkers in gedachten, rivieren doorwaden en met de zaklamp door tunnels kruipen enzo.  In de plaats daarvan trokken we naar Ohain voor een toer van 12km  in Waals Brabant. Gelukkig was de sfeer al wat beter toen we in Ohain (wel een héél charmant dorp) aankwamen.

 

 

 

 

 

 

De wandeling was een aanrader … pittoresk, net genoeg modder om plezant te zijn, wat holle wegen en veldwegen en gigantisch grote en schone huizen met zwembad (en veel Luxemburgse nummerplaten).

Onderweg verschrikten we fazanten en een reiger (die ons dan weer deed schrikken, want hij zat wel héél dichtbij ). En gelukkig ook dat we onze verrekijkers bij hadden … we spotten immers in de verte de Leeuw Van Waterloo.

Het jachtseizoen is trouwens begonnen … die jagers kunnen goed mikken !!!!

Op het einde slaagde ik er nog in om tot mijn knie in het water te belanden … toen ik deze foto wou trekken !!!

En wat later sprong ook Liv erin (of ze werd geduwd … daar geraakten Bjeurn en zij het niet over eens).

Ik peins dat we dat meer gaan doen, gaan wandelen. We hebben er allemaal van genoten en we weten alvast dat 12 kilometer  geen probleem is (op naar de 15 !!!). We merkten echter wel dat we wandeldummies zijn, zo zijn zowel Bjeurn als ik er stijf van (ik ben nochtans al terug aan het lopen), we snapten maar niet welke pijlen we moesten volgen en we vergaten enkele belangrijke zaken (een zakje voor het afval en toiletpapier).

 

Wandeling: Een labyrint van kleine paden
Afstand: 12km

Start: Aan de kerk van Ohain (Waals Brabant)
Bewegwijzerd?: Wij konden er niet zo goed aan uit, het downloaden van de gpx-coördinaten is een betere optie
Kindvriendelijk: ja, maar niet buggyvriendelijk
Schoon: zeer schoon !!!

 

Moesten jullie nog tips hebben voor wandelingen waarbij je met een zaklamp door tunnels moet kruipen, of waar je andere spannende avonturen kan beleven … shoot !!!