• Op onze fietsreis hebben we in die 14 maand nooit een ongeval gehad met de fiets … wel na 2 weken fietsen naar het werk word ik aangereden … door een collega nota bene !!! Gelukkig bleven mijn fiets en ik ongedeerd, de auto was er het ergste aan toe.

  • Ik geloof in een huis dat zichzelf inricht en onlangs stootte ik bij Netwerk Bewust Verbruiken op deze fantastische poster !!! Ik ben er in alle opzicht zeer content mee, Liv is vooral enorm onder de indruk van de grafische kunsten van Le Coeur à Marée Basse, Bjeurn is enkel mee met de boodschap en voor Vic maakt het al helemaal niet uit wat we in ons huis hangen.

  • Sinds zondag hebben we een gesigneerd exemplaar van “Honger” in ons bezit, niet voor mij maar voor Liv, die het goed kan vinden met Mme Zsazsa (als vegetariërs en hondenliefhebbers onder elkaar). Al doen wij hier thuis niet aan idolen … toch vind ik het een schoon tekstje. Ik heb Liv alvast beloofd dat ze het boek meekrijgt als ze ooit het huis uit gaat.
    Ge zijt ne minimalist of ge zijt het niet, er kwam een boek binnen, dus er moest er ook eentje buiten en dat werd dat dan weer “Allemaal rokjes”, ik denk immers dat de interesse voor het naaien niet meer terugkomt.

  • Samen met Liv stond ik op een tweedehandsbeurs waar Liv speelgoed verkocht, een succes bij de kinderen want de opbrengst was voor Liv en Vic kreeg van mij nog eens hetzelfde bedrag. Liv is echter geen geboren commercieel talent, toen iemand vroeg hoeveel het tafeltje kostte zei ze “€10 of €5”, en toen de dame zei “ik geef je €15” antwoorde Liv “Neen hoor €10 is genoeg!”
    Wat niet verkocht raakte mocht absoluut ons huis niet meer in en werd ofwel opzijgezet voor de kringwinkel, ofwel weggegeven via een lokale weggeefgroep op facebook. Ik kan echt gelukkig worden van het ‘second life gegeven’, en een tof neveneffect is dat je je dorpsgenoten weer wat beter leert kennen.
  • Enkele zuurdesembroden verder heb ik besloten dat ik het voorlopig opgeef. Een zuurdesem vraagt me net iets teveel planning en inzet, en mijn resultaat was het net nog niet waard. Toch zou ik graag nog eens een cursus zuurdesembrood volgen, want ik ben het lekkere zuurdesembrood dat ik bij Lobke at nog niet vergeten. Maar voorlopig houden we het blij vers brood uit onze broodbakmachine, dat is ook al niet slecht.

  • Stilaan neem ik mijn eerste stapjes in de no poo / low poo wereld (theoretisch gezien doe ik blijkbaar van OH poo) … onder coaching van mijn enthousiaste zus die hier al langer mee experimenteert. Hier moet ik misschien eens een volledige blogpost aan wijden.
  • De grootste minimalist bij ons thuis moet wel Liv zijn, voor haar verjaardagsfeest besliste ze zelf dat ze geen kadotjes moest hebben, ik vind dat echt super bewonderenswaardig van haar.

 

Snippets zijn korte stukjes, snippers.
De Random Snippets zijn een verzameling van nutteloze weetjes en gedachtekronkels die ik nog even levend wil houden voordat ze samen met de rest verzinken in de vergeetput der vergankelijkheid.