rokje

Omdat dit een grote mijlpaal is voor mij moet ik misschien beginnen met een bedankwoordje ;-)

BEDANKT
aan mijn opa … die me vroeger eens volledig heeft uitgelegd hoe een naaimachine nu werkt
aan de scouts … met hun jaarthema ‘Doen we het zelf’ waar na mijn mama zei ‘Naai nu maar zelf je kenteken op je hemd’
aan mijn mama … voor haar reactie op het jaarthema
aan Liv … omdat ze mijn model en muze is
aan ZsaZsa, meisjesmama , Prutsen, Vermiljoen … voor hun inspirerende blogs
en vandaag vooral aan meisjesmama … die me overtuigde gewoon iets te naaien zonder eerst les te volgen
….op haar site heb ik dit rokje gevonden dat ik nu gemaakt heb

Maar waarom ‘dit’ stofke?, hoor ik jullie al denken. Wel, we hebben een gordijn in de slaapkamer dat al eeuwen moet ingekort worden. Nu heb ik twee vliegen in één klap … mijn gordijn is eindelijk ingekort en met de rest van de stof heb ik dit rokje gemaakt. Trouwens … kleertjes voor zo’n klein lief meisje … die mogen er soms ‘over’ gaan. (voor volwassenen ook trouwens, vind ik)

Liv was eerst was ze niet enthousiast om het aan te doen, maar toen ik haar zei dat dit het rokje van ‘Nanadou’ (de baletdansende beer in bumba en momenteel Liv haar grote held) is, was ze al inschikkelijker. Bjeurn vindt het rokje wel mooi, maar wat fee-achtig …. daar kan ik wel inkomen … maar zoals ik al eerder zei ‘soms moogt ge der is over gaan’.

Het stikken zelf ging behoorlijk vlot, zelfs het rimpelen verliep zonder incidenten.
Ik verschoot er wel van dat de lappen stof op juiste maat knippen behoorlijk veel tijd innam.
Verder heb ik een machinenaald gebroken en heb ik ook dingen aan elkaar genaaid die niet aan elkaar hoorden, maar dat overkomt iedere beginner weleens denk ik dan.
Dat de rekker in ’t begin toch gedraaid zat -terwijl in de tutorial duidelijk stond dat je er goed moest op letten- dat was wel een beetje lomp.

Verder ben ik héél content van het resultaat (alhoewel het er vanbinnen niet zo héél katholiek uitziet), dit smaakt naar meer.
Maar waar haalt iedereen toch die leuke stofjes toch?