Ik was meteen verliefd toen ik hem zag … de ‘bubble dress’ bij meisjesmama. Ik nam me voor om dat meteen te maken als ik starte met naailessen. Maar meisjesmama overtuigde me om er zo aan te beginnen. Niet moeilijk zei ze.
Eerst nog een feeënrokje gemaakt en daarna voelde ik me zeker genoeg om het erop te wagen. Ik volgde de tutorial op de voet en dit is het resultaat. Fietsen met dit kleedje is niet zo gemakkelijk, maar hé… je kan het niet vroeg genoeg leren “wie mooi wil zijn, moet lijden”

09-08-01 bubble dress

Aangezien Liv het niet leuk vond om een kleedje met scherpe spelden in, aan te passen heb ik de bandjes vooraan niet mee vastgestikt maar achteraf pas vastgezet onder de knoopjes (gevonden in de gigantische verzameling van de mamie). Niet het stikken viel me tegen, maar wel de bevestiging van deze bandjes en het nemen van de juiste maten. Ik heb het -tigkeer op bestaande kleedjes gelegd en ik heb me zot geteld aan de bloemekes om ’t ding toch maar symmetrisch te krijgen.

Ondertussen heb ik al wat meer gelezen over naaitechnieken en ben ik tot de conclusie gekomen dat mijn naden maar een rommeltje zijn. Als compensatie heb ik extra mijn best gedaan op de zoom en dit mag wel gezien worden.
Over de stofjes ben ik al bij al wel content maar toch vind ik het kleedje van meisjesmama veel mooier. Maar in onze stoffenwinkel is ’t echt niet veel zaaks. De stoffenbeurs staat al in mijn agenda en internetlinks zijn gesaved.

Mijn volgende project is immers een kleedje voor mezelf. Ik heb knipmode gekocht en er iets met twee bollekes uitgekozen, zonder ritsen en knopen maar wel met beleg. Ik heb de indruk dat knipmode voor beginners toch geschikter is dan den burda.