Oefening baart kunst en inderdaad. Mijn eerste creaties waren een verdienstelijke poging, maar op deze creaties ben ik toch wel trots.

Weeral heb ik me laten inspireren door Mme Zsazsa. Aangezien ik ook een zoon met een korte naam heb, heb ik me aan ’t volgende gewaagd.

T-shirts

Ik deed het zo (voor een goede en meer gedetailleerde handleiding moet je kijken bij Mme ZsaZsa)

 • ‘Vic’ in een leuk lettertype zetten en afprinten
 • De naam overnemen op de Vlisofix (pas op dat je tekent op de plakkant of je resultaat is in spiegelschrift). Dit is doorzichtig, dus je kan het afgeprinte blad er gewoon onder leggen.
  De vliesline met de plakkant op het motief strijken (met de slechte kant tegen de plakkant van de Vlisofix).
  De letters uitknippen en hierna het papier van de vlisofix trekken en de letters op de T-shirt strijken.
 • Omdat ik niet zo goed kan stikken en al zeker niet op rekstof speld ik langs de binnenkant van de T-shirt nog een niet-rekbaar stofje … dat maakt het stikken veel gemakkelijker.
  En dan stikken maar in zigzagsteek. Ik heb de tips van Zsazsa in acht genomen en mijn naald bij het draaien in de stof laten zitten en traag gestikt. Toch moet ik nog wat oefenen op dat stikken, zeker de C was niet evident, om over het bolletje van de I maar de zwijgen.
 • Voor de ballonT-shirt heb ik eerst twee (synthetische)platte koortjes op de T-shirt vastgestikt. Ik heb wel het uiteinde afgebrand zodat het koordje niet kan rafelen)
 • Daarna de eerste ballon opgestreken met de Vlisofix en vastgestikt.
 • En daarna hetzelfde voor de volgende ballon

Het kriebelt al enorm om nadat ik mijn photoshopcursus heb beëindigd (nog een jaar) te beginnen aan een cursus ‘Snit en Naad’. Zeggen dat ik dacht dat ik in een gat ging vallen als de photoshoplessen achter de rug waren. Hoe naïef!

En voor Liv? … heb ik ook al een super leuk (hopelijk niet te hoog gegrepen) projectje gevonden. Maar dat zie je dan wel weer verschijnen … als het lukt ;-)