Ik liep de 20 km van Brussel

2017-10-24T22:38:45+00:00juni 2nd, 2015|Categories: Uncategorized|Tags: , , |7 Comments

Klaar voor de start ... heerlijk loopweer trouwens #20kmbruIk liep de 20 km van Brussel, dit jaar ook voor het goede doel, maar een ander dan vorig jaar.
Een collega van mij maakt deel uit van de vereniging abPSE, en zij staan voor een betere toekomst voor kansarme kinderen in Cambodja.

Het slechte nieuws was dat ik weer met een lelijk T-shirt moest lopen, het goede nieuws is dat ik toch het goede doel steunde en dat jij dat ook nog kan doen.
Moest je nog een goed doel zoeken om dit jaar te steunen kan je me altijd sponsoren op rekeningnummer BE55 0015 3055 7744 met vermelding van sponsoring Annelies Claes

Ook was het wel eens plezant om dit met het werk te kunnen doen. Altijd tof om je collega’s eens van een andere kant te leren kennen.

Vorig jaar had ik me blijkbaar vooraf het doel van 1:50 gesteld, dat ik ook ruim haalde met 1:48:59.

Dit jaar was het moeilijk in te schatten. Na de marathon had ik immers een loopdip. De 10 miles liep ik nog wel in een zeer goede tijd, maar na deze 10 miles had ik ook weer niet veel meer gelopen.
Moeilijk dus om in te schatten welke tijd ik moest nastreven.
Dat 1:40 niet mogelijk was, dat wist ik wel, maar ik hoopte wel om mijn tijd van vorig jaar te verbeteren.

Het verbeteren van dat record, dat lukte … in 1:43:15 liep ik de wedstrijd uit … schoon … gezien de omstandigheden.

Maar ik moet zeggen … ondanks dat het ideaal loopweer was (fris en regenachtig) was het zwaar.
Ik heb er minder van genoten dan verleden jaar, het parcours scheen me zwaarder, ik moest precies meer slalommen en er was minder afleiding onderweg … ik spotte zelfs geen verklede mensen. Maar waarschijnlijk ligt dat allemaal gewoon aan het feit dat ik toch wel diep gegaan ben.

De eerste stappen die ik na de aankomst stapte merkte ik dat mijn linkerknie zeer deed en een half uur later kreeg ik hoofdpijn achter mijn linkeroog. Moeilijke vertering dus … de 20 km van Brussel (en dat zie je ook wel op de foto hieronder … na de inspanning … zeer gelukkig zag ik er niet uit)

Al een chance bracht een collega me naar huis en was ik zelfs nog even alleen thuis. Ik kon er dus van profiteren om nog even in mijn bed te kruipen tot ik gewekt werd met “MAMAAAAAA, waar ben je ???!!!”

Volgend jaar wordt 1:40 mijn eindoel (zeg ik nu … maar in april loop ik de marathon van Wenen dus een nieuwe loopdip is niet onwaarschijnlijk) en verteer ik de wedstrijd hopelijk wat beter.

Desalniettemin ben ik zeer content met de prestatie. Dit is niet mijn PR op 20km, maar wel mijn PR op de 20km van Brussel, en deze wedstrijd blijft voor mij toch wel speciaal.

1u43 content maar met een zere knie. Volgend jaar gaan we voor 1u40 #20kmbru #iloverunning

7 Comments

 1. Jacques 2 juni, 2015 at 23:10 - Reply

  Het zal u leren geen ticket te kopen voor de trein: de man rechts op de bovenste foto had u rap in de gaten hé ;-)

 2. Le petit requin 3 juni, 2015 at 12:55 - Reply

  Je moet het toch maar doen, denk ik dan: eigenlijk een beetje in een dipje zitten, afzien onderweg en dan toch nog je PR voor die wedstrijd halen. Hoedje af dus!

  • Annelyse 3 juni, 2015 at 22:31

   ik kwam natuurlijk wel van topconditie … die verdwijnt niet zomaar blijkbaar ;-)

 3. Caro 3 juni, 2015 at 18:20 - Reply

  Ik stond aan de aankomst te supporteren (voor mijn man en een vriendin). Zij liepen resp. 1:51 en 1:58. Heel leuk ook om het als supporter mee te maken. Wat hebben ze trouwens uitgespookt met de uitslagen op de website van de 20km? Die tijden kloppen niet meer. Ze hebben er een smak bij gedaan. Jij staat er nu met een tijd van 2:00:43!

  • Annelyse 3 juni, 2015 at 18:50

   Vreemd … ik kijk het na en zie idd een tijd boven 2u. Dan zoek ik direct erna nog eens en dan staat de goede tijd er terug op. Vreemd.

 4. misssexandthecity 3 juni, 2015 at 22:12 - Reply

  Het is en blijft een loodzwaar parcour, dus mooie tijd denk ik, zeker met weinig training,….we gaan ons goed voorbereiden op de halve marathon van Brussel, want ik wil zo kunnen genieten als met de 10miles, maar die marathon in Wenen moet wel super zijn, wanneer start je met de voorbereiding?

  • Annelyse 3 juni, 2015 at 22:28

   De marathon van Wenen is pas in april, de eigenlijke training zal starten in december denk ik. Nu proberen wat gemotiveerd te blijven tot dan. Misschien nog eens een leuk wedstrijdje inplannen

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.