En dan nog een groene smoothie voor beginners #food2run #renatarehor #20kmbru #smoothie #projectgezonderetenAls ik over groene smoothies lees, ben ik altijd bedenkelijk. Groene smoothies zien me er immers nooit smakelijk uit.

Daarmee dat ik startte met een “groene smoothie voor beginners” uit het boek Food2run van Renata Rehor.

Voor 1 portie (naar mijn mening 2 porties) zijn er 3 stengels bleekselderij, 2 handenvol jonge spinazie, 1 appel (peer zei het recept feitelijk, maar daar ben ik niet zo zot van) , 1 banaan en 250 ml water nodig. Wassen, in de blender en klaar.
Het viel mee en tot mijn verbazing was het eigenlijk best lekker en door de het fruit ook zeer zoet.
Maar met 2 stukken fruit erin heb je al je fruit voor de dag al gehad en dan nog zonder hun vezels die voor het verzadigingsgevoel zorgen … of fruitsmoothies zo gezond zijn dat durf ik te betwijfelen.
Niet geschikt dus voor elke dag, maar wel eens ter variatie.
Uit het boek “food2run” heb ik nog enkele recepten geselecteerd. Want het is echt een leuk en mooi boek, maar het past misschien iets minder bij mijn levensstijl.
Ik probeer maar 1 keer per week naar de winkel te gaan, en dat is de collect&go. Maar daar vind je niet de ingrediënten zoals boekweit, kefir, tahin, gerst, bulgur, … en andere zaken waar ik zelf nog nooit van gehoord heb. Dus voor mij blijven er niet zoveel recepten meer over.
Desalniettemin … tof boek voor de lopers onder ons, zeker door de uitgebreide inleiding en voedingstips.