Hoe zou het zijn met …

2017-10-24T22:38:39+00:00september 2nd, 2015|Categories: Simplify, Uncategorized|Tags: , , , |15 Comments

kledinginventaris

Wel … het systeem schijnt te werken voor mij. Sinds januari heb ik al 84% van de kleding in mijn kast gedragen. Als ik een nieuwe outfit samenstel probeer ik minimum 1 stuk te nemen dat ik nog niet gedragen heb.
Ik merk dat mijn gemiddelde kledinguitgave per maand spectaculair daalt, en het geweldige is dat ik niet het gevoel heb dat ik iets tekort kom.
Vandaag heb ik trouwens 51 kledingstukken/juwelen/accessoires minder in mijn kast dan in januari. Ik heb het moeilijk om kledingstukken weg te doen, maar ik merk dat het me na verloop van tijd beter lukt om ze los te laten.

De liefde voor Marie Kondo

konmari

 Wel, mijn kleerkast ziet er nog net het zelfde uit als op bovenstaande foto’s, misschien iets minder vol.
Ik plooi nog steeds mijn kleding op op haar manier, zelfs de slipjes. Enkel de sokken, dat doe ik niet meer op haar manier (sorry Marie).
Wat ik ook nog steeds heb, en zelfs soms gebruik is de schuif voor de handtasinhoud. Zo loop in in het weekend niet met mijn werksleutelbos en tikkaart rond, en als ik van handtas wissel blijft niet de helft van de inhoud in de oude handtas steken.

Mijn eigen yoghurt kweken

2015-09-02_09-40-13

Gebeurt nog steeds … mijn frequentie is nog niet genoeg om tientallen keren na elkaar te blijven verder kweken van hetzelfde startmengsel, maar yoghurt wordt nog zeer regelmatig gemaakt.
En het wordt gesmaakt, ook bij de kinders. Nadat ik me had laten vertellen dat het toevoegen van suiker geen nut zou hebben om de yoghurt vaster te maken, stopte ik hiermee. Maar vermits ik toch de indruk heb dat de yoghurt terug lopender was, ga ik toch terug een lepel suiker toevoegen.
Ondertussen start ik ook soms van yoghurtfermenten in poedervorm (te kopen bij de apotheker) en voor deze heb ik een lichte voorkeur.
Mijn 10-uurtje op het werk bestaat standaard uit een bokaal met frambozen (diepvries), zelfgemaakte yoghurt en wat zoetsel.
Zo ook vanavond staat er een liter te groeien, en de bokaal voor morgen staat klaar.

De helweek IMG_20150611_214157

De helweek is iets om nog eens te doen, niet direct … maar eentje per jaar zie ik mezelf wel doen.
Met mijn eigen aangepaste regels weliswaar.
Een nacht doordoen … dat doe ik nooit meer (althans toch niet voor helweek). Maar om 22u gaan slapen, om 5u opstaan en dan direct 10km gaan lopen. Daar heb ik helemaal geen probleem mee.

15 Comments

 1. lielebeesje 2 september, 2015 at 22:52 - Reply

  Leuk, zo’n ‘opvolgbericht’!

  • Annelyse 7 september, 2015 at 11:28

   merci

 2. fieke 3 september, 2015 at 08:13 - Reply

  Leuk om te zien dat alles zo opgeruimd blijft na een tijd!
  Ik neem mezelf al weken voor om ook eens grondig op te ruimen, maar het komt er precies niet van. Misschien moet ik de rest van mijn verlofdagen van dit jaar nuttig spenderen? :-)

  • Annelyse 7 september, 2015 at 11:28

   of het gewoon ver laten komen …. dat is bij mij den truk. Afwachten tot ik het echt niet meer kan aanzien.

 3. oon 3 september, 2015 at 08:48 - Reply

  Ha! Ik vroeg me al af hoe het met je kleerkast was (nadat ik die van mezelf ongeveer halveerde na de blogpost van mama van vijf). En toen ik gisteren eindelijk weer eens mijn loopschoenen aantrok dacht ik ook weer aan jou. Hoe zit het met het lopen?

  • Annelyse 7 september, 2015 at 11:27

   Ik heb een serieuze (loop)dip. Met 31km in juli en 97km in augustus lijkt het nog wel mee te vallen, maar zo voelt het momenteel niet aan. Maar dippen zijn er om uit te komen hé …. wat yoga zal me goeddoen ;-)

   Benieuwd naar jouw kleerkast nu, en die van mama van vijf

 4. gerhildemaakt 3 september, 2015 at 10:26 - Reply

  Leuk dat je dingen zo goed volhoudt, dat is meestal het moeilijkste puntje bij mij. ;-)

  • Annelyse 7 september, 2015 at 11:23

   De dingen die me liggen die blijven, en de anderen die me niet liggen vergeet ik dan maar snel.
   Het is kwestie van je er goed bij voelen en ze te kunnen omzetten naar een gewoonte.

 5. kaat 4 september, 2015 at 12:19 - Reply

  Dat van die inventaris, dat zit ook al lang in mijn hoofd. Ik vrees dat ik nog geen 15% draag. (Dus met andere woorden altijd hetzelfde). De inventaris op zich zou niets veranderen, maar de aandacht om eens iets anders, te dragen, da’s pas een uitdaging. Ik vrees dat ik daar nogal non-chalant in ben.
  Voor sterke uitdagingen ben ik wel te vinden, maar zo’n nachtje door, da’s te zot voro woorden. Ik zie daar geen voordelen van tenzij misschien het uitdagen van je wilskracht. Dat opstaan om 5 uur, da’s dan weer een échte uitdaging ! Super van je !

  • Annelyse 7 september, 2015 at 11:22

   Ze zeggen dat je 20% van je kleerkast 80% van de tijd draagt. Ik ga binnenkort eens berekenen wat mijn verhouding is.

 6. liese 4 september, 2015 at 13:40 - Reply

  ewel, ik heb mijn kleerkast ook gehalveerd na de zwangerschap en alles dat ik deze zomer niet overwogen heb om te dragen ga ik eruithalen tegen volgende zomer.

  • Annelyse 7 september, 2015 at 11:21

   goed bezig … ooooh, ik vind dat toch zo moeilijk om dingen uit mijn kleerkast te verwijderen. Ik vrees dat er een hamsteraar diep in mijn verscholen zit.

 7. Le petit requin 16 september, 2015 at 21:42 - Reply

  Ik blijf die inventaris lichtelijk zotjes vinden (en ben er tegelijk ook wel een beetje jaloers op), maar zo goed dat het je nu nog altijd helpt. 84% gedragen is een zeer schoon gemiddelde he!

  • Annelyse 16 september, 2015 at 21:50

   Ik vind de inventaris ook nog altijd zot maar idd … het helpt

 8. […] Kondo blijkt een blijver, mijn kleerkast is nog steeds netjes en overzichtelijk en op de Marie Kondo manier, maar dat is niet het enige dat ik van haar […]

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.