Mijn helweek: Dag 7 – Plaats jezelf in perspectief

2017-10-24T22:38:44+00:00 juni 28th, 2015|Categories: Uncategorized|Tags: , , |6 Comments

Deze zondag deed ik rebels, ik stond pas om 5u30 op. Ik vond dat het me gegund was, nadat mijn dochter mijn nachtrust wat had gehypothekeerd door per sé bij ons in bed te willen slapen, om daarna niet meer te kunnen slapen en dan hysterisch te worden door -wat we vermoeden- groeipijnen.

Dag 7 van de #helweek stond ik pas op om 5u30 #rebel maar ging ik wel nog mijn 10k lopen #iloverunning #run #nevernotrunning

Voor de rest van de dag was voor mijn part de helweek gedaan. Alhoewel de kinderen met een slecht humeur mijn dag tot een hel wilden maken, met als dieptepunt Vic die een schoen naar Bjeurn zijn hoofd smeet … die heeft weer een weekje zonder iPad verdiend.

Verder ben ik ook buiten mijn comfortzone gegaan toen Bjeurn en ik de eerste lange rit samen op de Pino Hase deden. 25-30 km/u reden we … ik vind dat nu toch wel eng in de voorste positie op de fiets, waar je niet kan sturen, noch remmen. Ik kon enkel vertrouwen hebben in mijn man, mij goed vasthouden en mijn ogen sluiten op de enge stukken.
Maar ’t was wel super tof … smaakt naar meer … ik vermoed wel dat ik morgen stijve billen bezit.

Ook ben ik vandaag eens goed verschoten toen ik de kippen van de buren ging eten geven. Toen ik het kotje opende en al met mijn handen het eten in hun voederbakje aan het doen was, sprintte er ineens een rat weg uit dat kippenhok … niet goed voor mijn tikker … gelukkig was de rat al weg voor ik het goed en wel door had.

En nu zit het erop … de helweek. Morgen plan ik nog een eindconclusie te maken.
Ik zal het nog missen, de loopjes om 5u ’s morgens, alhoewel ik hier beter zou mee doorgaan, want het weer leent zich de komende dagen niet echt tot overdag lopen.

6 Comments

 1. misssexandthecity 28 juni, 2015 at 21:35 - Reply

  Ja ik kijk ook niet echt uit naar sporten bij de tropische temperaturen :-), het wordt een hele drukke week, mss moet ik ook 5u opstaan inplannen, want volgende week ben ik met mijn lief naar Berlijn,……en zal er van sporten niet veel in huis komen vrees ik,…..en dan, dan is het terug trainingsschema lopen inplannen :-)

  • Annelyse 29 juni, 2015 at 21:49

   wij gaan binnenkort 3 weken fietsen, en ik heb me voorgenomen dat de loopschoenen niet mee gaan (maar ik heb nu wel het gevoel dat ik ze zal missen)

 2. oon 28 juni, 2015 at 22:11 - Reply

  Mijn lopen is dramatisch in warme weken, maar om 5 uur opstaan zie ik echt niet zitten. Chapeau dus voor jou!

  • Annelyse 29 juni, 2015 at 21:48

   misschien moet je eens een helweek doen om te beseffen dat je dat wel gemakkelijk kan … om 5u opstaan ;-)

 3. appelstien 30 juni, 2015 at 09:36 - Reply

  Oh, ik herinner mij ook mijn eerste ritje op onze pino. Hoe ik aan’t proberen was om mee te remmen en te sturen, en ook stiekem mijn ogen dichtdeed in sommige bochten :). Maar tof hé! Veel plezier ermee!

 4. […] Gebeurt nog steeds … mijn frequentie is nog niet genoeg om tientallen keren na elkaar te blijven verder kweken van hetzelfde startmengsel, maar yoghurt wordt nog zeer regelmatig gemaakt. En het wordt gesmaakt, ook bij de kinders. Nadat ik me had laten vertellen dat het toevoegen van suiker geen nut zou hebben om de yoghurt vaster te maken, stopte ik hiermee. Maar vermits ik toch de indruk heb dat de yoghurt terug lopender was, ga ik toch terug een lepel suiker toevoegen. Ondertussen start ik ook soms van yoghurtfermenten in poedervorm (te kopen bij de apotheker) en voor deze heb ik een lichte voorkeur. Mijn 10-uurtje op het werk bestaat standaard uit een bokaal met frambozen (diepvries), zelfgemaakte yoghurt en wat zoetsel. Zo ook vanavond staat er een liter te groeien, en de bokaal voor morgen staat klaar. De helweek […]

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.