kledinginventaris

Wel … het systeem schijnt te werken voor mij. Sinds januari heb ik al 84% van de kleding in mijn kast gedragen. Als ik een nieuwe outfit samenstel probeer ik minimum 1 stuk te nemen dat ik nog niet gedragen heb.
Ik merk dat mijn gemiddelde kledinguitgave per maand spectaculair daalt, en het geweldige is dat ik niet het gevoel heb dat ik iets tekort kom.
Vandaag heb ik trouwens 51 kledingstukken/juwelen/accessoires minder in mijn kast dan in januari. Ik heb het moeilijk om kledingstukken weg te doen, maar ik merk dat het me na verloop van tijd beter lukt om ze los te laten.

De liefde voor Marie Kondo

konmari

 Wel, mijn kleerkast ziet er nog net het zelfde uit als op bovenstaande foto’s, misschien iets minder vol.
Ik plooi nog steeds mijn kleding op op haar manier, zelfs de slipjes. Enkel de sokken, dat doe ik niet meer op haar manier (sorry Marie).
Wat ik ook nog steeds heb, en zelfs soms gebruik is de schuif voor de handtasinhoud. Zo loop in in het weekend niet met mijn werksleutelbos en tikkaart rond, en als ik van handtas wissel blijft niet de helft van de inhoud in de oude handtas steken.

Mijn eigen yoghurt kweken

2015-09-02_09-40-13

Gebeurt nog steeds … mijn frequentie is nog niet genoeg om tientallen keren na elkaar te blijven verder kweken van hetzelfde startmengsel, maar yoghurt wordt nog zeer regelmatig gemaakt.
En het wordt gesmaakt, ook bij de kinders. Nadat ik me had laten vertellen dat het toevoegen van suiker geen nut zou hebben om de yoghurt vaster te maken, stopte ik hiermee. Maar vermits ik toch de indruk heb dat de yoghurt terug lopender was, ga ik toch terug een lepel suiker toevoegen.
Ondertussen start ik ook soms van yoghurtfermenten in poedervorm (te kopen bij de apotheker) en voor deze heb ik een lichte voorkeur.
Mijn 10-uurtje op het werk bestaat standaard uit een bokaal met frambozen (diepvries), zelfgemaakte yoghurt en wat zoetsel.
Zo ook vanavond staat er een liter te groeien, en de bokaal voor morgen staat klaar.

De helweek IMG_20150611_214157

De helweek is iets om nog eens te doen, niet direct … maar eentje per jaar zie ik mezelf wel doen.
Met mijn eigen aangepaste regels weliswaar.
Een nacht doordoen … dat doe ik nooit meer (althans toch niet voor helweek). Maar om 22u gaan slapen, om 5u opstaan en dan direct 10km gaan lopen. Daar heb ik helemaal geen probleem mee.