Herbruikbare groente- en fruitzakjes

2017-10-24T22:37:37+00:00september 14th, 2017|Categories: Uncategorized|Tags: , |13 Comments

Toen ik me wat aan het verwonderen was aan het feit dat bij ons in de buurtwinkel de biogroenten in plastiek worden verpakt, in tegenstelling tot de niet-bio varianten, besloot ik om ook eens iets nuttigs te doen.

Een half uurtje duurde het om naar boven te gaan, voile uit mijn stoffendoos te halen en deze te verwerken tot herbruikbare groente- en fruitzakjes. Zo moet ik geen plastieken zakjes meer gebruiken om mijn groentes in te steken alvorens ze te wegen.

Nu er enkel nog aan denken om ze effectief mee te nemen als ik naar de winkel ga.

 

 

 

 

13 Comments

 1. Gerda De Backer 14 september, 2017 at 14:14 - Reply

  Heb ik al meer gezien, dat bio groenten verpakt zijn in plastic en de andere niet. Waarom is mij een raadsel.
  Zelf gebruik ik ook al een drietal jaar zelfgemaakt zakjes en ik probeer stelselmatig alle plastic zakjes te mijden. Het begint aardig te lukken. Maar, wat ik eigenlijk wou zeggen, in Mechelen is een verpakkingsvrije winkel, in de Keizerstraat, http://www.dekabas.be. Het vraag een beetje organisatie en vooraf denken, maar verder niets dan goed hierover.

  • Annelyse 14 september, 2017 at 14:30

   De reden is dat bio en niet-bio duidelijk van elkaar moet gescheiden zijn, zodat het voor de consument duidelijk is wat bio is, en dat er geen vermenging kan zijn. Daarom wordt bio ingepakt (want het is gemakkelijker om dat te verpakken, want daar wordt minder van gekocht). In sommige gevallen zal een verlenging van de houdbaarheid er ook wel mee te maken hebben, maar niet altijd.
   Awel, die verpakkingsvrije winkel ga ik morgen eens uitchecken, dan ben ik normaalgezien in Mechelen.

 2. Goofball 14 september, 2017 at 14:42 - Reply

  leuk idee!

  en in Leuven is ook een verpakkingsvrije winkel http://contentleuven.weebly.com/

 3. Josefien De Bock 14 september, 2017 at 15:55 - Reply

  top idee! ik erger mij ook blauw aan al die zakjes in de winkel… ik ga misschien eens je voobeeld volgen!

 4. ilse 14 september, 2017 at 18:29 - Reply

  De zoon op de landbouwschool bevestigt hier juist dat dat plastiek jasje wel zijn nut heeft naar houdbaarheid toe. Dus een komkommer met zo’n jasje zal langer vers blijven.

  • Annelyse 14 september, 2017 at 21:27

   Dan is het toch nog een beetje nuttig ;-)

 5. fieke 14 september, 2017 at 20:40 - Reply

  Tof! Ik heb al een hele tijd van die zakjes, wel gekocht, maar toch. In het begin kreeg ik rare blikken, maar nu veel vaker mensen die vragen waar ik ze heb gekocht :)

  • Annelyse 14 september, 2017 at 20:50

   Ik wou dat ook al lang … maar dat kwam er nooit van. Tot ik vandaag besloot dat ik ipv te zagen beter eens mijn eigen steentje kon bijdragen. Want die zakjes zijn nog vele erger dan de plastiek rond biogroenten

 6. Eef 14 september, 2017 at 21:12 - Reply

  Ik gebruik sinds een paar maanden stoffen zakjes om het plastic in huis wat te verminderen. Tot nu toe nog geen rare blikken of verbaasde kassiers, zelfs niet op vakantie in Frankrijk. Integendeel, aan de kassa van de Colruyt vroeg de kassier waar ik ze gekocht had.

  • Annelyse 14 september, 2017 at 21:28

   Bjeurn vroeg of dat wel zou mogen in de winkel, maar ik kan me inderdaad niet inbeelden dat ze daar een probleem van maken.

 7. jiska 21 september, 2017 at 21:08 - Reply

  Ik kies er toch voor om losse groenten in plastic zakjes mee te nemen, die zakjes gebruik ik dan weer om grote porties gehakt of kipfilet in dagporties te verdelen en in te vriezen, de zakjes die overblijven gaan mee naar school voor de ‘ongelukjes’ van mijn zoon in mee te geven ? (en ja het is nog steeds plastiek, maar wel goed herbruikt denk ik dan maar…)

 8. […] en fruit zijn in mijn perceptie een noodzaak om mee te nemen naar de winkel, maar gemakkelijk zelf te maken voor wie een naaimachine en stofkes thuis […]

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.