Halverwege #10dagenperfect

2018-01-07T22:10:18+00:00januari 7th, 2018|Categories: Lifestyle|Tags: , |18 Comments

Ondertussen ben ik alweer halverwege mijn challenge “10 dagen perfect”, en dat lukt redelijk.

Geen drank
Als er champagne bij komt kijken, kan ik moeilijk passen en ik moet toegeven dat ik daarna ook nog een minnares dronk. Het vlees is zwak, maar ik vond het nog een bescheiden zonde.

8u slapen
Dit is misschien wel de moeilijkste uitdaging, ik faalde al 3 keer van de 5. Gisteren lag ik bijvoorbeeld pas na 1u in mijn bed, omdat ik “heel bewust” 4 aflevering van “Big Little Lies” heb gekeken. Ik ben vrijdag aan de 7-delige miniserie begonnen, en zaterdagnacht zag ik de laatste … dat is dus de reden dat wij thuis geen netflix hebben, ik ben nogal verslavingsgevoelig. Maar het was wel eens leuk om zo te Binge watchen.

10 000 stappen
Op de dagen dat ik ga lopen is het vanzelfsprekend geen probleem om aan mijn 10 000 stappen te komen. Maar donderdag na het werk ben ik zowel voor als na het eten nog moeten gaan wandelen. Het grappige was, dat ik niet de enige was die het dorp rondwandelde zonder hond, ik kwam meerdere bekende en onbekende dorpsgenoten tegen die ook alleen ronddoolden in het donker. Zaterdag kon ik Bjeurn overtuigen om nog een avondwandeling te doen, 6,5 km was er nog voor nodig om tot mijn 10 000 stappen te komen … ik denk soms echt dat mijn horloge te streng telt. Maar enfin, ik ben trots dat ik nog geen dag gefaald heb op deze uitdaging die me toch nauw aan het hart ligt.

Eet gezond
Zaterdag was er bezoek en dat bezoek had zo een Italiaans kerstgebak mee, zo eentje dat je in een pastieken zak moet steken, poedersuiker bijdoen en dan schudden. Hier heb ik me aan bezondigd, maar al bij al vind ik dit ook nog een bescheiden zonde … want vrijdag bleef ik van de chips (die we normaal nooit in huis hebben maar nu dus wel) terwijl ik er super veel goesting in had tijdens het binge watchen. Ik ben trouwens ook blij dat mijn weegschaal niet meer dat alarmerende getal van vlak na de feesten aangeeft.

Niet nagelbijten
Goed voor 3 falingen, blijft moeilijk, maar al bij al zien de nageltjes er toch beter uit dan 5 dagen geleden. Het is niet omdat er soms eens eentje sneuvelt, dat ze allemaal moeten volgen.

1l water buiten de maaltijden
Dit is dus helemaal gene moeilijke, maar je moet het wel bewust doen. Als je daar ’s avonds pas aan denkt ben je dus te laat, en dat is dikwijls mijn probleem. Ik heb nooit dorst, dus ik drink ook bijna nooit. Tenzij op het werk, daar heb ik een drinkfles en is het echt een gewoonte geworden.
Maar soms zijn de gewoontes waarbij je iets moet doen, nog moeilijker dan deze waar je iets net ‘niet’ moet doen.

Geen GSM in de slaapkamer
Dit is iets dat zeker mijn nachtrust ten goede komt, en dat me verhindert om te snoozen. Deze blijf ik na deze uitdaging sowieso behouden.

Spendeer de tijd bewust
Dit is tot nu toe toch gelukt, bewust binge watchen tel ik ook mee. Alles beter dan zappend en surfend voor de tv ploffen en ineens beseffen dat het bedtijd is. En deze namiddag werkten we aan de presentatie voor de fietsersbeurs, terwijl ik anders misschien toch wel een dutje had gedaan als de kinderen op de scouts waren.

Maximum 2 tassen koffie
Wij hebben zo de gewoonte om ’s avonds na het avondeten nog een tas koffie te drinken, en in de voormiddag drink ik al sowieso minimum 2 koffies. Overdag had ik niet veel problemen met deze regen, maar de koffie na het avondmaal die mis ik wel.

Geen jeans
Dit is feitelijk ne moeilijke omdat ik met de fiets naar het werk ga. Verleden week droeg ik broeken en in het weekend koos ik voor een rokje. Morgen ga ik eens een broek aandoen die ik nog nooit heb gedragen, maar die leent zich dan weer niet om te fietsen dus ik moet me dan op het werk omkleden, wat het zeker niet onmogelijk, maar wel wat omslachtiger maakt. Rokjes en kleedjes zijn trouwens ook niet zo evident op de fiets, wat dus verklaart waarom ik meestal zo snel naar die jeansbroek grijp. Maar sowieso vind ik dit één van de beste uitdagingen van de 10.

 

Enfin, ik zit op schema voor een 84%, wat een grote onderscheiding is. Benieuwd of het tweede deel van de uitdaging ook zo voorspoedig zal voorlopen. Dat weekend is alvast achter de rug en “weekends zijn net iets moeilijker om perfect te zijn”.

18 Comments

 1. Goofball 8 januari, 2018 at 10:54 - Reply

  ha, ‘k lees het net op tijd om hier een flesje water op mijn bureau te pakken nu mijn 3e koffie net binnen is.

  pff na 1u in mijn bed zitten, daar kan ik echt echt niet meer tegen, zelfs al moet ik er niet keivroeg uit. Ik word oud zeg.

  • Annelyse 8 januari, 2018 at 20:20

   Ik ook

 2. Nele 8 januari, 2018 at 12:21 - Reply

  Hoe grappig van dat horloge dat te streng is :-). Heb gisterenavond net hetzelfde gezegd aan m’n man. Zelfs na een flinke strandwandeling kwam ik nog niet aan 10.000 stappen.
  En wat de jeans en het fietsen betreft, zo herkenbaar. Heb zoveel toffe kleren die ik wil dragen, maar in combi met een eind fietsen naar het werk lukt het niet altijd. Die zal ik toch ook op m’n uitdagingenlijstje zetten.

  • Annelyse 8 januari, 2018 at 20:20

   Omkkeden op het werk doe ik nu (en hopen dat ik niets vergeet …. ooit vergat ik mijn schoenen en moest ik rondlopen in lelijke fietsschoenen)

 3. liese 8 januari, 2018 at 13:46 - Reply

  ik ben vanmorgen om 5u15 opgestaan om te gaan werken (6u15 tot 12u), deed zeker twee uur zittend werk en de rest mijn gewone opvoedsterjob, het is nu 14u bijna en zit aan 8914 stappen. Tijd voor een dutje zou ik zeggen ;-)

  • Annelyse 8 januari, 2018 at 20:19

   Ik ben net thuis van het werk en zit aan 4200 stappen en ik was content

 4. Rohini 8 januari, 2018 at 14:21 - Reply

  I did not expect to see the no jeans challenge. Here in Spain I do not have my jeans as I kept my clothes to a minimum and I cannot cycle in my jeans. But I miss them and that made me think of you.

 5. Kaat 8 januari, 2018 at 22:12 - Reply

  Net thuis van een dorpswandeling. 20.30 u en ik moest nog zo’n 3000 stappen zetten !
  Ik vind 84 % een mooie score ! Vroeger was ik ontgoocheld als ik geen 100 % haalde, voelde dat aan als een falen. Maar je hebt gelijk, 84 is dat tegenwoordig al geen grootste ?
  Applaus, applaus, applaus !
  PS : Denk je nog es aan de naam, cfr. mail ?) Merci !

 6. Mammalien 9 januari, 2018 at 10:10 - Reply

  Leuk om te lezen. Zie ik dat je er een heus schema voor hebt of is die foto van iets/iemand anders… Ik doe ook mee met deze maand GEEN alcohol. Gaat prima. Als je dat eerste glaasje maar niet neemt :-) Ik probeer ook minder snacken, maar minder is lastig. Niet eigenlijk ook. Zeker met snoepende man en kinderen valt het niet mee en val ik de koektrommel ook wel eens aan.

  • Annelyse 10 januari, 2018 at 09:02

   Dat is mijn schema … gewoon een excelleke (google spreadsheets). Wij hebben meestal niet veel snoep in huis maar nu toevallig wel 2 pakken chips. Moeilijk

 7. Karin 9 januari, 2018 at 19:16 - Reply

  Knap hoor, al die goede voornemens. En je er dan nog aan houden ook. Ik ben heeeeel goed in goede voornemens, maar heeeeeel slecht in het me eraan houden. Toch overweeg ik ook eens een lijstje te maken met goede plannen. Misschien moet ik het ook maar online zetten. Beetje ter stimulans. Het schrijft toch lekkerder weg als je je wel houdt aan je voornemens dan wanneer je moet toegeven dat je het allemaal maar erbij laat zitten, he? :)

  • Annelyse 10 januari, 2018 at 09:00

   Dat klopt … maar dit zijn feitelijk geen onhaalbare voornemens, dit zijn goede gewoontes die eigenlijk altijd zouden moeten gelden en niet alleen deze 10 dagen.

 8. Delphine 11 januari, 2018 at 19:52 - Reply

  mooi resultaat! ik heb nu bijna twee weken een fitbit dus het stappen tellen zit er hier ook in, ik heb absoluut geen stilzittende job maar haal toch ook op een gewone werkdag maar ongeveer 6000 stappen (huishouden enz inbegrepen), vandaag was het geen probleem omdat een experiment gepland stond waarvoor ik ongeveer op elke verdieping van het gebouw moest zijn
  maar avondwandelingetjes zijn mij dus ook niet vreemd
  met de fiets gaan werken lukt hier niet, 65 km enkel dat is er wat over ;-)
  veel succes nog met de tweede helft

  • Annelyse 13 februari, 2018 at 20:59

   65km enkel dat is zeer ambitieus ja ;-)

 9. Els 25 januari, 2018 at 22:10 - Reply

  Ik ben nu wel superbenieuwd hoe jouw challenge is geëindigd, ik heb zelf 83% gehaald. En hoe ga je nu dan precies verder?

  • Annelyse 13 februari, 2018 at 20:57

   Ik ben geëindigd om 84% dacht ik, maar ondertussen was het hier al dikke crisis, daarmee dat ik ineens gestopt ben met bloggen. Maar ik ben wel trots om te zeggen dat ik nog steeds niet meer aan mijn nagels bijt (enfin, ik bijt er nog maar aan ééntje, dat is een serieuze verbetering)

 10. ilse 3 februari, 2018 at 20:45 - Reply

  Lap… nu heb ik ineens goesting in chips… hoop dat je schoonzus niet meeleest ;-)

  • Annelyse 13 februari, 2018 at 20:55

   shhhhht … die leest mee

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.