Ondertussen ben ik alweer halverwege mijn challenge “10 dagen perfect”, en dat lukt redelijk.

Geen drank
Als er champagne bij komt kijken, kan ik moeilijk passen en ik moet toegeven dat ik daarna ook nog een minnares dronk. Het vlees is zwak, maar ik vond het nog een bescheiden zonde.

8u slapen
Dit is misschien wel de moeilijkste uitdaging, ik faalde al 3 keer van de 5. Gisteren lag ik bijvoorbeeld pas na 1u in mijn bed, omdat ik “heel bewust” 4 aflevering van “Big Little Lies” heb gekeken. Ik ben vrijdag aan de 7-delige miniserie begonnen, en zaterdagnacht zag ik de laatste … dat is dus de reden dat wij thuis geen netflix hebben, ik ben nogal verslavingsgevoelig. Maar het was wel eens leuk om zo te Binge watchen.

10 000 stappen
Op de dagen dat ik ga lopen is het vanzelfsprekend geen probleem om aan mijn 10 000 stappen te komen. Maar donderdag na het werk ben ik zowel voor als na het eten nog moeten gaan wandelen. Het grappige was, dat ik niet de enige was die het dorp rondwandelde zonder hond, ik kwam meerdere bekende en onbekende dorpsgenoten tegen die ook alleen ronddoolden in het donker. Zaterdag kon ik Bjeurn overtuigen om nog een avondwandeling te doen, 6,5 km was er nog voor nodig om tot mijn 10 000 stappen te komen … ik denk soms echt dat mijn horloge te streng telt. Maar enfin, ik ben trots dat ik nog geen dag gefaald heb op deze uitdaging die me toch nauw aan het hart ligt.

Eet gezond
Zaterdag was er bezoek en dat bezoek had zo een Italiaans kerstgebak mee, zo eentje dat je in een pastieken zak moet steken, poedersuiker bijdoen en dan schudden. Hier heb ik me aan bezondigd, maar al bij al vind ik dit ook nog een bescheiden zonde … want vrijdag bleef ik van de chips (die we normaal nooit in huis hebben maar nu dus wel) terwijl ik er super veel goesting in had tijdens het binge watchen. Ik ben trouwens ook blij dat mijn weegschaal niet meer dat alarmerende getal van vlak na de feesten aangeeft.

Niet nagelbijten
Goed voor 3 falingen, blijft moeilijk, maar al bij al zien de nageltjes er toch beter uit dan 5 dagen geleden. Het is niet omdat er soms eens eentje sneuvelt, dat ze allemaal moeten volgen.

1l water buiten de maaltijden
Dit is dus helemaal gene moeilijke, maar je moet het wel bewust doen. Als je daar ’s avonds pas aan denkt ben je dus te laat, en dat is dikwijls mijn probleem. Ik heb nooit dorst, dus ik drink ook bijna nooit. Tenzij op het werk, daar heb ik een drinkfles en is het echt een gewoonte geworden.
Maar soms zijn de gewoontes waarbij je iets moet doen, nog moeilijker dan deze waar je iets net ‘niet’ moet doen.

Geen GSM in de slaapkamer
Dit is iets dat zeker mijn nachtrust ten goede komt, en dat me verhindert om te snoozen. Deze blijf ik na deze uitdaging sowieso behouden.

Spendeer de tijd bewust
Dit is tot nu toe toch gelukt, bewust binge watchen tel ik ook mee. Alles beter dan zappend en surfend voor de tv ploffen en ineens beseffen dat het bedtijd is. En deze namiddag werkten we aan de presentatie voor de fietsersbeurs, terwijl ik anders misschien toch wel een dutje had gedaan als de kinderen op de scouts waren.

Maximum 2 tassen koffie
Wij hebben zo de gewoonte om ’s avonds na het avondeten nog een tas koffie te drinken, en in de voormiddag drink ik al sowieso minimum 2 koffies. Overdag had ik niet veel problemen met deze regen, maar de koffie na het avondmaal die mis ik wel.

Geen jeans
Dit is feitelijk ne moeilijke omdat ik met de fiets naar het werk ga. Verleden week droeg ik broeken en in het weekend koos ik voor een rokje. Morgen ga ik eens een broek aandoen die ik nog nooit heb gedragen, maar die leent zich dan weer niet om te fietsen dus ik moet me dan op het werk omkleden, wat het zeker niet onmogelijk, maar wel wat omslachtiger maakt. Rokjes en kleedjes zijn trouwens ook niet zo evident op de fiets, wat dus verklaart waarom ik meestal zo snel naar die jeansbroek grijp. Maar sowieso vind ik dit één van de beste uitdagingen van de 10.

 

Enfin, ik zit op schema voor een 84%, wat een grote onderscheiding is. Benieuwd of het tweede deel van de uitdaging ook zo voorspoedig zal voorlopen. Dat weekend is alvast achter de rug en “weekends zijn net iets moeilijker om perfect te zijn”.