10 dagen perfect

2018-01-01T21:49:30+00:00januari 1st, 2018|Categories: Lifestyle|Tags: |14 Comments

Genoeg goede voornemens, maar het is zo moeilijk om ze vol te houden. Daarom start ik in 2018 met “10 DAGEN PERFECT” !!!
Wel pas vanaf 3 januari, want morgen hebben we nog een laatste feestje voordat het werkleven terug start … en perfect zijn dat is gemakkelijker op doordeweekse dagen.

Zo heb ik 10 kleine werkpunten waar ik 10 dagen lang ga aan werken, dit zijn geen grootse dingen, maar kleine gewoontes die ik consequenter zou moeten toepassen.

Vermits perfectie saai is, is het ook helemaal geen schande om eens ergens een steek te laten vallen … er is immers altijd nog ‘morgen’ om me weer opnieuw te bewijzen.

Het leuke is  (vind ik) dat er dagelijks een dagscore is, en op het einde van de 10 dagen zelfs een rapport met een score op 100 !!!  Ik ben dol op schema’s en op meetbare resultaten, dit gaat dus goed werken.

Mijn werkpunten zijn de volgende

 • Geen drank … dat gaat dus duidelijk over alcohol.
 • 8u slapen … ik geloof erin dat slaap de basis is van een gelukkig, stressloos leven. Alhoewel ik een zeer goede slaper ben, vind ik het toch steeds weer moeilijk om op tijd mijn bed in te gaan.
 • 10 000 stappen … dit is een héél moeilijke voor mij, ik verdenk mijn stappenteller ervan om te streng te zijn, maar dan nog, op een gewone werkdag waarin ik niet ga lopen geraak ik soms zelfs niet aan 5 000 stappen. Misschien niet de grootste ramp, vermits ik op een werkdag ook wel 24km fiets … maar toch een werkpunt, want “zitten is het nieuwe roken”.
 • Eet gezond … daarmee bedoel ik zeker niet “diëten”, maar gewoon snoep, chips, koeken en bereide maaltijden bannen, wat meer fruit eten en havermout of muesli in plaats van een boke met choco.
 • Niet nagelbijten … ik weet niet hoe vaak ik hiermee al heb willen stoppen, maar poging n° ± 237 komt eraan.
 • 1l water (buiten de maaltijden) … ik ben geen drinker, al moet ik zeggen dat het al beter gaat sinds ik op het werk een hervulbare waterfles heb staan, die ik altijd meeneem naar de vergaderingen. Vooral thuis is voldoende drinken een ramp.
 • Geen GSM in de slaapkamer … niet omwille van de straling, maar vooral omdat ik dikwijls nog in mijn bed op de gsm zit te lezen in plaats van direct te gaan slapen. “Mijn gsm is mijn wekker” is geen excuus meer, want op mijn garmin forerunner 325 zit er ook een vibrerend alarm, dat ik evengoed kan gebruiken en waarvan Bjeurn tenminste niet mee wakker wordt. En een bijkomend voordeel is dat er bij de forerunner geen snooze-functie zit !!!
 • Spendeer de tijd bewust … er is zoveel dat ik wil doen en er lijkt zo weinig tijd te zijn. Maar als ik mijn tijd wat bewuster zou indelen in plaats van avonden te spenderen aan doelloos surfen en tijd te spenderen aan social media, dan zou dat boek misschien wel gelezen worden alvorens ik het na 2 verlengingen moest terug doen naar de bib, dan zou er misschien wat meer geblogd worden, en dan zou er nog tijd overblijven voor andere dingen ook … misschien wel voor een avondwandeling zodat ik aan mijn 10 000 stappen kom.
 • Max 2 tassen koffie … dit is vooral voor de witte tanden
 • Geen jeans … ik heb een kleerkast vol kleren maar ik heb dikwijls de neiging om telkens weer voor die comfortabele jeansbroek en mijn favoriete trui te kiezen. Daarom 10 dagen geen jeansbroek, zodat ik me weer wat bewuster ga kleden. Op zich misschien nog niet zo moeilijk, want ik heb me wat laten gaan de laatste  weken maanden en mijn comfortabele jeansbroeken zitten ook zo comfortabel niet meer. Maar daar komt natuurlijk allemaal verandering in in 2018 !!!

Ik las ooit dat er 21 dagen nodig zijn om een nieuwe gewoonte aan te leren … deze 10 zijn dus nog niet voldoende, maar ze zijn alvast wel een goede start.

En wat zijn jullie goede voornemens?

14 Comments

 1. Ivy 1 januari, 2018 at 21:26 - Reply

  Geen telefoon in bed! Ik doe dit een maand lang. Bevalt het? Dan hou ik het erin. Zo niet, dan niet. Maar dan heb ik het in ieder geval geprobeerd. Mijn ervaring met een dergelijke `30 day trial’ is dat het zo bevalt, dat de gewoonte lang blijft plakken. Maar ik gun mezelf in ieder geval de vrijheid om het daarna te laten gaan als het niet oplevert wat ik had gehoopt. Het slijt overigens wel, maar ik heb eerder veel success gehad met elke dag uiterlijk op een bepaald tijdstip naar bed en elke dag flossen. Veel success en de bloglezers houden je in de gaten ;). (In de url een referentie naar 30 day trial)

 2. Karin 1 januari, 2018 at 22:44 - Reply

  Wat een tof idee! Heb je het schema zelf gemaakt of bestaat er een appje van? En ik ga eens zoeken of mijne forerunner ook geen vibrerend alarm heeft. Al slaap ik niet graag met een horloge aan.

  • Annelyse 1 januari, 2018 at 23:00

   Doeme … als ik zelf apps kon maken dan maakte ik het nu. Geen app helaas

  • Karin 11 januari, 2018 at 22:23

   Ik ben net tot de constatatie gekomen dat ik 2 jaar geleden met de start van de goede voornemens een appje heb gedownload om mijn pogingen te turven. Dat kan hier perfect voor gebruikt worden. De app noemt habitbull. Ik heb hem terug actief gezet. ?

  • Annelyse 13 februari, 2018 at 20:58

   Aha … goede tip, dan moet ik niet wachten tot ik hem zelf kan programmeren

 3. Kaat 1 januari, 2018 at 23:05 - Reply

  Ik hou momenteel een tijdsdagboek bij om te zien waar mijn tijd naar toe gaat maar bovenal om er mij beter bewust van te zijn. Het is niet de bedoeling om meer te werken of gedaan te krijgen maar om tijd te gebruiken voor wat ik bewust kies. Is dat een uur Netflix en ik heb daar voor gekozen is dat ook goed. Twee uur ook trouwens !
  Het is een ouderwetse agenda. Links staan de uren, de rechtse kolom wat ik wil doen die dag. Valkuil is wel volproppen en te weinig ontspanning.
  Beetje zoals bijhouden wat je eet of waar je je geld aan uitgeeft. De bewustwording alleen al he eet veel effect.

 4. Goofball 3 januari, 2018 at 11:05 - Reply

  poeh, zoals ik me nu voel op de eerste werkdag heb ik vooral die 8u slaap nodig. zzz
  En een liter drinken (en slechts 2 tassen koffie) is vandaag al om zeep denk ik. aan tas 5 bezig. Woeps.

  Succes met je challenge en gelukkig nieuwjaar.

  • Annelyse 3 januari, 2018 at 16:59

   Een liter dat kan nog steeds he. Bij mij is 8u slaap al mislukt.

 5. Fikachu 3 januari, 2018 at 15:22 - Reply

  Misschien een kleine tip om het nagelbijten af te leren: beginnen met 1 vinger waar je niet meer aan mag bijten. En dan langzaam uitbreiden.
  Ik had zo 1 vinger waar het pijn deed als ik mijn nagel te kort afbeet, dus die vinger beginnen mijden, langzaam te-mijden-vingers toegevoegd, en er op die manier zonder veel moeite volledig mee gestopt. Niet op korte termijn, maar wel effectief.

  Tof idee wel, die 10 dagen!

  • Annelyse 3 januari, 2018 at 16:59

   Mijn truk is nagellak … dan bijt ik meesta niet …

 6. Nele 3 januari, 2018 at 16:23 - Reply

  goh, er staan veel dingen bij die voor mij ook wel zouden werken om toe te passen.
  op tijd gaan slapen bijvoorbeeld, echt op nummer één van goede voornemens ! want idd, àlles gaat beter als je voldoende geslapen hebt … meer geduld bijvoorbeeld, kan ik altijd gebruiken :):):)
  niet snoepen ’s avonds, ook al zo’n goeie. en als je op tijd gaat slapen is minder snoepen ook al makkelijker :)
  veel drinken tussendoor, ook !
  helemaal leuk vind ik die laatste, eens iets anders dan jeans. ik had er nog niet zo over nagedacht, maar mss toch ook iets om aan ‘mee te doen’. ware het niet dat een jeans op de fiets zo handig is :)
  succes ermee !

  • Annelyse 3 januari, 2018 at 16:58

   Ja … die fiets is een opstakel … ik heb nu toch ook wel voor een broek gekozen … maar geen jeans.

 7. Le petit requin 5 januari, 2018 at 16:44 - Reply

  Toffe manier om het nieuwe jaar te starten! Ben benieuwd welke puntjes echte gewoontes zullen worden!
  Ik ga dit jaar elke maand op een thema focussen; januari is sportmaand (weliswaar met het idee dat het na die maand niet stopt, maar een manier is om de gewoonte er in te krijgen en daarna zoveel mogelijk vol te houden :-)
  Dat van die jeans doe ik ook, vrees ik. Ik vind het niet echt een probleem, maar tegelijk… ik heb inderdaad ook wel andere opties die nu wat verwaarloosd worden. Al is er nu eentje van mijn twee exemplaren zodanig versleten dat ik ze niet meer naar het werk kan dragen; misschien moet ik die maar gewoon niet vervangen, dan kan ik sowieso niet meer van de ene jeans wisselen naar de andere zonder iets anders te dragen :-)

  • Annelyse 6 januari, 2018 at 12:04

   haha … dat is de harde manier … ik heb nog veel jeansbroeken in mijn kast, ik vrees dat ik nog enkele jaren moet wachten tot ik op dat punt zit.

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.