Genoeg goede voornemens, maar het is zo moeilijk om ze vol te houden. Daarom start ik in 2018 met “10 DAGEN PERFECT” !!!
Wel pas vanaf 3 januari, want morgen hebben we nog een laatste feestje voordat het werkleven terug start … en perfect zijn dat is gemakkelijker op doordeweekse dagen.

Zo heb ik 10 kleine werkpunten waar ik 10 dagen lang ga aan werken, dit zijn geen grootse dingen, maar kleine gewoontes die ik consequenter zou moeten toepassen.

Vermits perfectie saai is, is het ook helemaal geen schande om eens ergens een steek te laten vallen … er is immers altijd nog ‘morgen’ om me weer opnieuw te bewijzen.

Het leuke is  (vind ik) dat er dagelijks een dagscore is, en op het einde van de 10 dagen zelfs een rapport met een score op 100 !!!  Ik ben dol op schema’s en op meetbare resultaten, dit gaat dus goed werken.

Mijn werkpunten zijn de volgende

  • Geen drank … dat gaat dus duidelijk over alcohol.
  • 8u slapen … ik geloof erin dat slaap de basis is van een gelukkig, stressloos leven. Alhoewel ik een zeer goede slaper ben, vind ik het toch steeds weer moeilijk om op tijd mijn bed in te gaan.
  • 10 000 stappen … dit is een héél moeilijke voor mij, ik verdenk mijn stappenteller ervan om te streng te zijn, maar dan nog, op een gewone werkdag waarin ik niet ga lopen geraak ik soms zelfs niet aan 5 000 stappen. Misschien niet de grootste ramp, vermits ik op een werkdag ook wel 24km fiets … maar toch een werkpunt, want “zitten is het nieuwe roken”.
  • Eet gezond … daarmee bedoel ik zeker niet “diëten”, maar gewoon snoep, chips, koeken en bereide maaltijden bannen, wat meer fruit eten en havermout of muesli in plaats van een boke met choco.
  • Niet nagelbijten … ik weet niet hoe vaak ik hiermee al heb willen stoppen, maar poging n° ± 237 komt eraan.
  • 1l water (buiten de maaltijden) … ik ben geen drinker, al moet ik zeggen dat het al beter gaat sinds ik op het werk een hervulbare waterfles heb staan, die ik altijd meeneem naar de vergaderingen. Vooral thuis is voldoende drinken een ramp.
  • Geen GSM in de slaapkamer … niet omwille van de straling, maar vooral omdat ik dikwijls nog in mijn bed op de gsm zit te lezen in plaats van direct te gaan slapen. “Mijn gsm is mijn wekker” is geen excuus meer, want op mijn garmin forerunner 325 zit er ook een vibrerend alarm, dat ik evengoed kan gebruiken en waarvan Bjeurn tenminste niet mee wakker wordt. En een bijkomend voordeel is dat er bij de forerunner geen snooze-functie zit !!!
  • Spendeer de tijd bewust … er is zoveel dat ik wil doen en er lijkt zo weinig tijd te zijn. Maar als ik mijn tijd wat bewuster zou indelen in plaats van avonden te spenderen aan doelloos surfen en tijd te spenderen aan social media, dan zou dat boek misschien wel gelezen worden alvorens ik het na 2 verlengingen moest terug doen naar de bib, dan zou er misschien wat meer geblogd worden, en dan zou er nog tijd overblijven voor andere dingen ook … misschien wel voor een avondwandeling zodat ik aan mijn 10 000 stappen kom.
  • Max 2 tassen koffie … dit is vooral voor de witte tanden
  • Geen jeans … ik heb een kleerkast vol kleren maar ik heb dikwijls de neiging om telkens weer voor die comfortabele jeansbroek en mijn favoriete trui te kiezen. Daarom 10 dagen geen jeansbroek, zodat ik me weer wat bewuster ga kleden. Op zich misschien nog niet zo moeilijk, want ik heb me wat laten gaan de laatste  weken maanden en mijn comfortabele jeansbroeken zitten ook zo comfortabel niet meer. Maar daar komt natuurlijk allemaal verandering in in 2018 !!!

Ik las ooit dat er 21 dagen nodig zijn om een nieuwe gewoonte aan te leren … deze 10 zijn dus nog niet voldoende, maar ze zijn alvast wel een goede start.

En wat zijn jullie goede voornemens?