… dan zal mijn ventje content zijn

2017-10-24T22:39:57+00:00april 7th, 2010|Categories: Uncategorized|Tags: , , |11 Comments

“Ik zal maar gaan lopen, dan zal mijn ventje content zijn”

…. neen, met mijn ventje bedoel ik niet Bjeurn (die ik nooit mijn ventje noem trouwens). Daarmee bedoel ik mijn nikeplus-ventje. Ik heb namelijk van Lien een nikeplus horloge gekregen, waarmee ik supercontent ben, bedankt Lien.

nikeplusventje

Jammer genoeg ben ik nog niet onverdeeld positief, hierover.

Het idee sprak me enorm aan, een ventje dat u motiveert. Mijn ventje (dat eigenlijk een vrouwtje is, zie hierboven) is ook mijn screensaver en is à la Tamagotchi des te contenter wanneer je veel gaat lopen.
Het horloge is schoon, eenvoudig, stijlvol (natuurlijk is ons Liv weer jaloers) en roos.

Ik was dus direct enthousiast en beloofde zelfs mijn oude vertrouwde polar (waar ik ook wel kritiek op heb) toe aan Bjeurn.

Tot hier het positieve… nu ‘back to reality”.
Ik ben van het princiep ‘wat niet gedocumenteerd is, is niet gebeurd’ (beroepsmisvorming … neen, ’t is gewoon mijnen aard). Je kan dus wel begrijpen dat ik ontgoocheld was toen ik mijn 10km loop niet geupload kreeg.
Ga ik speciaal –op pasen nogwel- lopen om mijn ventje gelukkig te maken … en dat alles voor niets.
Gisteren ging ik dan 5km lopen en weer … niet te uploaden. Na herinstalleren van het programma, lukte het dan wel, maar die 10km loop… die ben ik dus kwijt.

Vandaag ben ik nog eens 6km gaan lopen, en mijn grootste angst werd werkelijkheid … ik krijg het weer niet online.

Het ergste is dan ook nog dat je verloren data niet manueel kan ingeven. Ik kan dus niets doen om die inspanning terug te krijgen.

Ja ik weet het, ik ben ne freak op dat vlak, maar langs den andere kant … dat ding moet maar één ding kunnen en dat is mijn data registeren … dus dat moet het maar goed doen ook.

Ook is de nikeplus-site -hoewel visueel zeker in orde- verschrikkelijk traaaaaaaaaaaaaag. En kan ik ook mijn ventje wel plakken in facebook, twitter of gebruiken al screensaver, toch kan ik nergens de html-code vinden om hem ook op mijn blog te gebruiken.

Conclusie: Als ’t deftig zou marcheren, dan zou ik de grootste fan zijn … maar nu ben ik vooral ontgoocheld. Misschien toch maar mijn polar terug opeisen om me klaar te stomen voor de 10 miles.

11 Comments

 1. Marjan 8 april, 2010 at 09:33 - Reply

  En dan kan uwen ‘echte vent’ voorlopig met dat roos geval verder? (roze gsm, villa rose, roos loophorloge, … hmmmm..)

  Uw ‘zusje’ is alvast heel happy met de loopsessie. Zal een lachend gezichtje doormailen dat je als achtergrond op je gsm kan zetten. ;)

 2. Kristof 8 april, 2010 at 09:52 - Reply

  Je kan ook overschakelen op Garmin. ;-)

 3. Annelyse 8 april, 2010 at 11:40 - Reply

  @Kristof: awel dat begin ik ook meer en meer te denken (misschien voor mijnen 30e … hint hint)

 4. Annelyse 8 april, 2010 at 11:53 - Reply

  @Kristof: doe jij feitelijk mee aan de 10 miles?

 5. moeferkoe 8 april, 2010 at 13:15 - Reply

  Zo leuk! Zo’n ventje! Bestaan er ook dieetventjes? Want binnenkort heb ik er een nodig.

 6. Annelyse 8 april, 2010 at 14:32 - Reply

  @moeferkoe: dat zou wel leuk zijn, zo’n ventje. Een gat in de markt denk ik.

 7. Marjan 8 april, 2010 at 15:54 - Reply

  Een weegschaal met ventje, lijkt haalbaar

 8. Kristof 8 april, 2010 at 15:57 - Reply

  Ik kan je van harte de Forerunner 305 aanraden. Pieter heeft die ondertussen ook gekocht en is er zeer tevreden van. En hij (de Forerunner, niet Pieter) is nog betaalbaar ook.

  De 10 Miles zal ik dit jaar niet meelopen wegens de Bonte avond van de Scouts van onze jongste en het feit dat mijn vrouwtje in Istanbul zit. Zeer sneu want ik had eerder al de 20km van Brussel moeten laten schieten. Maar de halve marathon in september doe ik zeker mee (Net als Ekiden en Dwars door Hasselt).

 9. Annelyse 8 april, 2010 at 16:11 - Reply

  @Marjan – moeferkoe: maar dan moet je ook een screensaver hebben met een ventje dat zegt. Hmmm vandaag heb ik zin in een wortel. Of …. jeuj, ik ben goed bezig, dat verdient een frisse appel. Of ‘wist je dat je van ananas vermagert’. En allemaal van die wijze dingen. Of een gemeen ventje … dat zou pas echt de max zijn. Gat in de markt, zegt dat ik het gezegd heb
  @Kristof, ik wil de 405 of feitelijk wil ik zijnen opvolger (die volgens mij nog niet bestaat)
  Halve marathon in september? En dewelke dan wel?
  Inderdaad ‘sneu’ dat je de 20km van Brussel en 10 miles niet meeloopt. Tot Hasselt ben ik niet van plan om te gaan, trouwens.

 10. Kristof 8 april, 2010 at 16:23 - Reply

  De 405 is niet zo goed als de 305 omdat hij een kleiner (te klein) scherm heeft. En een pak duurder voor geen extra opties. Je kan natuurlijk nog wachten op de laatste nieuwe maar dan zal de prijs misschien een probleem worden. Je kan natuurlijk altijd een mailtje sturen en zeggen dat je er goede dingen over zal zeggen op je blog ;-)
  Ik bedoelde de halve marathon van Brussel.
  Wij gaan ook niet tot Hasselt. We nemen de auto tot daar ;-) (Flauw maar het is voor mij dan ook al vrijdag)

 11. […] Niet getreurd, ik had nog een Nike sportband die ik nog moest uittesten. In tegenstelling tot bij Annelies verliep de installatie werkelijk vlekkeloos. Ipod mee en mijn favoriete loopmuziek op (Esta Loco) […]

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.