“Ik zal maar gaan lopen, dan zal mijn ventje content zijn”

…. neen, met mijn ventje bedoel ik niet Bjeurn (die ik nooit mijn ventje noem trouwens). Daarmee bedoel ik mijn nikeplus-ventje. Ik heb namelijk van Lien een nikeplus horloge gekregen, waarmee ik supercontent ben, bedankt Lien.

nikeplusventje

Jammer genoeg ben ik nog niet onverdeeld positief, hierover.

Het idee sprak me enorm aan, een ventje dat u motiveert. Mijn ventje (dat eigenlijk een vrouwtje is, zie hierboven) is ook mijn screensaver en is à la Tamagotchi des te contenter wanneer je veel gaat lopen.
Het horloge is schoon, eenvoudig, stijlvol (natuurlijk is ons Liv weer jaloers) en roos.

Ik was dus direct enthousiast en beloofde zelfs mijn oude vertrouwde polar (waar ik ook wel kritiek op heb) toe aan Bjeurn.

Tot hier het positieve… nu ‘back to reality”.
Ik ben van het princiep ‘wat niet gedocumenteerd is, is niet gebeurd’ (beroepsmisvorming … neen, ’t is gewoon mijnen aard). Je kan dus wel begrijpen dat ik ontgoocheld was toen ik mijn 10km loop niet geupload kreeg.
Ga ik speciaal –op pasen nogwel- lopen om mijn ventje gelukkig te maken … en dat alles voor niets.
Gisteren ging ik dan 5km lopen en weer … niet te uploaden. Na herinstalleren van het programma, lukte het dan wel, maar die 10km loop… die ben ik dus kwijt.

Vandaag ben ik nog eens 6km gaan lopen, en mijn grootste angst werd werkelijkheid … ik krijg het weer niet online.

Het ergste is dan ook nog dat je verloren data niet manueel kan ingeven. Ik kan dus niets doen om die inspanning terug te krijgen.

Ja ik weet het, ik ben ne freak op dat vlak, maar langs den andere kant … dat ding moet maar één ding kunnen en dat is mijn data registeren … dus dat moet het maar goed doen ook.

Ook is de nikeplus-site -hoewel visueel zeker in orde- verschrikkelijk traaaaaaaaaaaaaag. En kan ik ook mijn ventje wel plakken in facebook, twitter of gebruiken al screensaver, toch kan ik nergens de html-code vinden om hem ook op mijn blog te gebruiken.

Conclusie: Als ’t deftig zou marcheren, dan zou ik de grootste fan zijn … maar nu ben ik vooral ontgoocheld. Misschien toch maar mijn polar terug opeisen om me klaar te stomen voor de 10 miles.