Boerderijweekend

2017-10-24T22:39:07+00:00augustus 14th, 2013|Categories: Uncategorized|Tags: , |6 Comments

boerderijweekend

Vorig weekend was héél dubbel. Super, om alle redenen die je hieronder leest, maar ook triest, omdat onze gedachten ook waren bij onze vrienden die er normaalgezien ook zouden bijzijn.

Net zoals vorig jaar, planden we dit jaar een fietsweekend. Eenvoudig concept, twee dagen fietsen (goed voor een kleine 100km) en één overnachting.
Dit jaar wou Liv graag eens naar een boerderij en  gelukkig hebben we vrienden met een melkveehouderij, bij wie we onze tent mochten neerplanten op een wei.

Heerlijk was het, Liv ontdekte het boerenmeisje (haar woorden) in zichzelf, Vic interesseerde zich vooral in de tractoren, er werd leuk gespeeld met de 3 jongens daar (en met hun speelgoed).
Het leven van een kind is toch soms ongecompliceerd, direct dikke vriendschap zonder maar de minste behoefte te hebben om elkaars naam te leren (zo werd Liv het meisje genoemd en zo kwam Liv op een bepaalde moment naar mij met de mededeling “Zeg, diene jonge daar die mijn beste vriend is, die kent Vic zijn naam niet eens” )
We lieten de kalfjes aan onze vinger zuigen, aanschouwden het melkproces, stelden krachtvoer samen voor de koeien, moesten lachen toen een ondeugend koebeest ineens aan mijn elleboog begon te likken,  en genoten van de ongedwongen sfeer en gastvrijheid daar.

We leerden van alles bij, bv. dat een koe 2 keer per dag wordt gemolken en dat ze per keer 20 liter melk kan geven … ze drinkt dan ook 100-150 liter water per dag, bv. dat een koe enkel onderaan tanden heeft. En ook het verschil tussen stro en hooi is ons nu duidelijk.

Ik moet er geen tekening bij maken (de foto’s zeggen genoeg), dat de kinderen zondag niet graag terug huiswaarts vertrokken.

Thuis aangekomen, had Liv een -gelukkig kortstondige- koeienfase en moesten we een wei voor haar afbakenen. Deze zullen we ondertussen al wel weer mogen afbreken, maar de nostalgie voor de koeien … die zal nog wel even blijven (en niet enkel bij de kinders)

Boerderijweekend
Boerderijweekend
Photo
Boerderijweekend
Boerderijweekend
Photo

6 Comments

 1. lielebeesje 14 augustus, 2013 at 23:38 - Reply

  Mooi verwoord, inderdaad ook triest. Ik had niet gedacht om je op die manier ooit in levende lijve te zien (al was het dan van ver en zonder kennismaking).
  Leuk dat jullie er toch een fijn weekend van konden maken!

 2. Sarah Camomille 15 augustus, 2013 at 09:19 - Reply

  Hier is het elke dag van datte en de kinderen vinden ons boerderijleven inderdaad geweldig! Ideaal ook voor verjaardagsfeestjes; geen themafeestjes met veel werk aan, gewoon ‘boerderijfeestje met speelkleren’, en zéker een succes :)

 3. plukdedag 18 augustus, 2013 at 16:14 - Reply

  Wij hebben 2 jaar op rij een boerderij vakantie gedaan en de kids vinden dat zalig. Ik ook trouwens. Echt ontspannen. Holelijk niks erg met de vrienden

 4. […] voor de kinderen waren al die dieren wel een hele beleving. Zo mochten we het geitenmelken bijwonen (eigenlijk hetzelfde als bij de koeien) en mochten we de pasgeborene geitjes zien. De kinders voelden zich al snel thuis en gidsten ons […]

 5. […] de initiatie fietsvakantie (waarin we volledig gebeten werden door combinatie fiets-reis), dan het boerderijweekend, daarna een memorabel lang weekend […]

 6. […] voor de kinderen waren al die dieren wel een hele beleving. Zo mochten we het geitenmelken bijwonen (eigenlijk hetzelfde als bij de koeien) en mochten we de pasgeborene geitjes zien. De kinders voelden zich al snel thuis en gidsten ons […]

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.