Buikspieroefenigen
Sinds mijn hernia (die volgends de kinesist nog geen hernia is maar een bulding) ben ik een beetje op de dool op sportgebied.
Ik zoek een goede compensatie, maar niets vind ik even leuk als het lopen … daarmee doe ik van alles wat.

Zwemmen
1 keer per week volg ik zwemles om crawl beter te leren beheersen. Maar zwemmen blijft toch saai, zeker met mijn onweerstaanbare drang om mijn lengtes altijd te willen tellen.

Fietsen
Voor de dagelijkse verplaatsingen, of voor een vakantie vind ik fietsen heerlijk. Maar als vervanging voor het lopen dan weer niet.
Ten eerste zien fietsers er altijd een beetje belachelijk uit, ten tweede is  het ’s avonds in den donker ook niet echt geschikt, ten derde is het in de winter zeker geen optie om ’s avonds te gaan fietsen, ten vierde … waarom lopen die voetgangers altijd op dat fietspad.
Ik vind het trouwens ook frustrerend dat ik zo traag fiets. Zo deed ik woensdag een rondje van 30km en was mijn gemiddelde snelheid 21,3km/u. Weliswaar alleen en met een zware damesfiets, maar toch … het blijft wel traag.
Maar vermits we thuis wel een hometrainer hebben, veronderstel ik toch dat fietsen mijn voornaamste vervanging voor het lopen zal worden.

Buikspieroefeningen
Een drie-tal keer per week doe ik trouw een half uur mijn buikspieroefeningen, dat zou immers DE remedie zijn tegen de hernia. Als dat niet helpt zijn ook infiltraties een optie, maar alhoewel ik er zelf niet zoveel van ken zie ik dat absoluut niet zitten. Ik wil die hernia zelf kunnen overwinnen, dat lijkt me de beste manier om er voor lange tijd van af te zijn.
Ondertussen ben ik wel mijn oefeningen kots-beu en ’t ergste is dat dat gewoon afzien blijft. Je zou toch denken dat het na een tijd ‘een makkie’ zou zijn … mispoes !!!
Buikspieroefeningen zijn tegenwoordig trouwens  ook geen sit-ups meer. Ik heb een blad vol oefeningen, maar sit-ups zijn daar niet bij … eerder van die oefeningen waarbij je op je rug moet liggen en je benen langzaam laten zakken tot net boven de grond (en de gevorderden mogen dan hun benen nog eens open en dicht doen vlak boven de grond)

Hoelahoep
In navolging van Lien bestelde ik me ook een hoelahoep. Kwestie van wat variatie in mijn buikspieroefeningen te brengen. En inderdaad het is leuk. Tot mijn verbazing kon ik hem direct in de lucht houden (wat me met de hoelahoep van Liv nooit lukte) en na een paar keer oefenen lukt het me ook om hem tegenwijzerzin te laten draaien.
Een hoelahoepsessie doe ik een half uur. Dat ik er evenveel calorieën mee verbrand als met lopen dat geloof ik niet, en dat het even efficiënt is als buikspieroefeningen tracht ik ook te betwijfelen. Maar het is wel leuk en ik geloof wel in het nut.

Skaten
Liv is onlangs op skateles gegaan en ik moet zeggen dat ik ook veel goesting heb om me in te schrijven.
Verleden week deed ik al eens een test-toertje in het dorp met mijn broer zijn oude paar inline-skates, maar dat was afzien van het begin tot het eind. Nooit doe ik die skates nog aan, mijn voeten hebben echt zwaar afgezien.
Een andere desillusie was ook mijn snelheid … ik skate begot trager dan dat ik loop. Toch waag ik het maandag op een proefles in de skate-club, en als het me meevalt koop ik me een nieuw paar en ga ik daarmee door.

En het lopen?
Onlangs nog eens geprobeerd en na één test dacht ik dat ik terug kon inpikken. Na drie keer werd echter duidelijk dat dit helemaal het geval nog niet was. Nog een maandje rust en daarna weer eens testen. Ik zal opnieuw lopen … daar ga ik van uit, maar misschien wel wat minder intens. Dus nu is het de moment om te experimenteren met andere sporten zodat ik … als ik terug aan het lopen ben … wat aan risicospreiding kan doen.