Een vaste waarde is het jaarlijkse fietsweekend met de vrienden. Eerst was er de initiatie fietsvakantie (waarin we volledig gebeten werden door combinatie fiets-reis), dan het boerderijweekend, daarna een memorabel lang weekend Biesbosch.

Deze keer was er een datum, en dat was het.
De week voordien twijfelden we zelfs tussen iets Landal-achtig of gewoon héél het weekend annuleren.
Iedereen had namelijk ‘druk’ met heropstart nieuwe schooljaar, werk, andere activiteiten, kinderen, marathons, ….. en ik moet zeggen dat mijn hoofd niet echt stond naar het plannen van een weekend, inpakken, met auto en fietsen ter plaatste geraken, ….

Gelukkig kwamen we op een ander idee …. een “light” fietsweekend, een kort en simpel weekend waar weinig bij kwam kijken.
Zaterdagnamiddag thuis starten en fietsen tot op een nabij gelegen paalkamping. Paalkamperen staat immers zeer hoog op mijn bucketlist (wie zegt dat daar enkel maar spectaculaire, dure, bijna onmogelijke zaken moeten instaan)
We hadden de chance dat we de gelegenheid kregen om een nieuwe locatie uit te testen. Een locatie met iets meer luxe … een blokhut met kachel waar we konden eten.

Dit was dus de editie “light” weekend. 1 nacht, tent, regen, zelf koken, sober (waaronder middageten op een parking voor een winkel), zeer goedkoop.

Maar ook een “light” editie kan buitengewoon tof zijn en dat zal ik je hieronder met foto’s eens laten zien.
"Light" fietweekendVertrek vanaf thuis "Light" fietweekend Leuke, kleurrijke bende. Stiekem vonden we het trouwens wel stoer dat we ons niet lieten afschrikken door de regen die dit weekend voorspeld werd. En die ook effectief viel … maar we kwamen tot de conclusie dat regen erger lijkt als je binnen zit, dan wanneer je buiten bent. "Light" fietweekend Als het regent zijn er trouwens ook cafétjes, en we waren net op tijd Zennegat13 (aanrader) om een eerste keer te kunnen schuilen.Geïnstalleerd. .. klaar om te beverspotten #fietsweekend

Tent opzetten op een super leuk bevereiland

"Light" fietweekend

Terwijl de kinderen speelden in de zandbak (let op de bever op de achtergrond)

"Light" fietweekendDe kachel was heerlijk om aan op te warmen2015-09-07_09-58-53

Maar ’s avonds trokken we toch weer naar buiten, waar we marchmellows aten … aan een stok uit de natuur (Liv haar synoniem voor “tak”).

"Light" fietweekendDe bever hebben we tot mijn grote spijt niet kunnen spotten, maar we hebben wel tekenen van zijn aanwezigheid terugvinden."Light" fietweekend

En dit was het zwarte poesje, dat als 2 druppels water leek op onze Julius. Deze was altijd in de buurt, zelfs ’s nachts waren zijn 2 reflecterende ogen altijd aanwezig.
(Ik weet het, deze foto is niet zo geslaagd, en de poes lijkt eerder een aapje, maar hij moest erbij)

"Light" fietweekendWe deden ook aan vogelspotten en we leerden het ijsvogeltje kennen … prachtig … misschien ga ik het ooit nog begrijpen, de fascinatie voor vogels. "Light" fietweekend
We kregen ook een privérondleiding in een museum waar de tijd leek te hebben stilgestaan, met tientallen opgezette vogels, reetjes, ratten, hermelijnen, …..

"Light" fietweekendEn daar konden we dan toch nog een bever zien (de bovenste op de foto), jammer genoeg niet het levende exemplaar (daarvoor maakten onze kinderen iets teveel lawaai).

Ondertussen weet ik toch al een pak meer over de dieren. Ze zijn veel groter dan ik dacht (1m lang), ze eten schors, ze leven ’s nachts, hun aanwezigheid is te zien aan de dammen die ze bouwen en de boomstronken die ze afknabbelen en ze kunnen tot 26 jaar worden.

Otters (de onderste op de foto) daarentegen zijn wat kleiner, zijn roofdieren (eten vis), worden maar 5 jaar en zijn volgens mij minder sympathiek.

Beide dieren zijn terug in België gesignaleerd, en dit omwille van het beter worden van de waterkwaliteit.

Mijmerend over een geweldig weekend. Straks ongetwijfeld verslag op de blog #fietsweekend

 

Dit was dus echt een weekendje in de natuur, volgens Liv op de leukste kamping waar ze ooit was. Zo zien we weer dat het allemaal niet duur, ver, lang, spectaculair moet zijn om “onvergetelijk” te zijn. Goed gezelschap en een fiets zijn al een mooie start.

 

 

Momenteel is het blaasveldbroek niet opengesteld als paalkamping. Maar via de knooppunten kan je wel door het domein fietsen, en picknicken op het bevereiland. Sowieso een aanrader.