Mijnen telefoon gaf weer de melding dat mijn intern geheugen vol zat, onnozel word ik daarvan … als ik nog eens een smartphone koop zal het toch één met een groter intern geheugen zijn.

Maar soit … dankzij het synchroniseren kan je gemakkelijk een factory restore doen zonder gegevens kwijt te zijn. En zo geschiedde … alles weg, wat opnieuw instellen en terug 90 MB vrij geheugen.

Geen paniek voor de apps die je kocht, want die kan je terug gratis installeren.Ik heb er echter nog maar één gekocht en dat zet ik er niet meer op, wegens ‘marcheert niet goed’

Maar welke (gratis) apps zijn me zoveel waard dat ik ze direct terug op mijn telefoon zette?

Lookout

Virusscanner … noodzakelijk!!!

App 2 SD Free

Een simpel tooltje om eenvoudig apps naar de SDkaart te verplaatsen, cache geheugen te ledigen. Te kijken welke apps het meeste geheugen innemen en hoeveel je resterend geheugen is. Héél handig, zeker als je een klein intern geheugen hebt.

My Work clock
Een tikklok. Héél handig als je timesheets moet bijhouden en moet kunnen nagaan hoeveel je elke dag werkte.

Retro camera
Niet zo handig in gebruik (nogal traag), maar je kan er wel héél leuke retrofotokes mee kieken (en aan goei kwaliteit)

Astrid tasks

Een handige ToDolijst die ik héél actief gebruik. Wel synchroniseren met Producteev, want ik deed het met google en ben na mijn factory reset de helft van mijn taken kwijt. (wat dus een ramp is, want ik moest dus naar iemand bellen en ik weet niet meer naar wie … laat staan wat ik nog allemaal ga vergeten)

WordPress

Om het bloggen gemakkelijker te maken.

Soundhound

Een app om liedjes te herkennen (zoals het gekende shazam, maar dan gratis). Niet dat ik dit veel gebruik, maar ’t gedacht dat het kan, is al veel.

Camcard lite

App om business cards in te scannen en automatisch met tekstherkenning in te lezen en om te vormen tot een contactpersoon. Zeer handig. Weg met de papieren business cards die ik toch altijd verloren leg. Reden tot jaloersheid van menig collega

Convertpad – unit converter

Kan inch naar cm, F naar °C, bar naar atm omrekenenen. Een app waar ik op ’t werk al heb mee kunnen stoefen.

QR Droid

Scanner voor barcodes

Birthday widget

Een widget die weergeeft welke van je contactpersonen binnenkort verjaren. Eigenlijk gebruikte ik eerst (het meer uitgebreide) Ebobirthday dat ook wel vrij goed marcheerde. Dit is eenvoudiger en de widget is iets simpeler en mooier enneh … geeft een herinnering wanneer iemand verjaart (dan moet ik iedereen zijn verjaardag niet meer in mijn agenda zetten, want die spammen mijn agenda vol)

 

Voila … misschien zit er iets bij dat u kan boeien … of misschien kan je mij iets aanprijzen.