Ik moest en zou ne smartphone (van de nieuwe generatie) hebben (want eigenlijk had ik al een smartphone, maar zonder wifi en internetabonnement ben je daar niet zoveel mee).

Nu heb ik in elk geval al WIFI en over dat internetabonnement ben ik serieus aan ’t peinzen, indien tips… u mag deze altijd hieronder achterlaten.

Ik koos voor een HTC Desire (oftewel den Désiré) … en Bjeurn schuimde het net af en vond hem het goedkoopst op amazon.fr

Ben ik  content?
Ja … ik denk dat deze telefoon prijs/kwaliteit zowat het beste is.
Neen … want nen duurdere is altijd beter… de HTC Desire HD steekt mijn ogen uit … maar in tijden van verbouwing, en in gedachten genomen wat ik met mijn vorige telefoons al heb uitgestoken* … is het de ‘serieuze’ meerprijs niet waard.

Ik moest en zou nen android hebben, als google-fan ne must. Ik veronderstel dat Iphone ook wel in orde is … maar ik heb niets met dat merk. En windows zegt me nog minder … geen sexy imago.

Het synchroniseren viel me in ’t begin niet zo mee, zo had ik het systeem na 3 dagen pas helemaal door en heb ik mijn telefoon dan terug helemaal moeten resetten om opnieuw te beginnen.
Aangezien ik outlook eruit wou en alles op gmail bewaren ben ik ook al mijn contactfoto’s kwijt (en ik had daar echt werk van gemaakt in ’t verleden). Gmail en outlook synchroniseren namelijk niet zo super met elkaar.
Ook schreef ik in mijn vorige GSM ook altijd de naam van de partner en de kinderen in een apart veld (nen tip om zwaar te scoren als je zo’n dingen na een tijd nog weet), maar de nieuwe gsm geeft deze velden niet weer, hoewel deze velden wel bij de google contacten staan. Stom dus!
En ook waren de opties voor ‘recurrent meetings’ uitgebreider in mijn vorige gsm. Probeer moederdag maar eens jaarlijks laten terug te komen op de tweede zondag van mei… lukt niet via je android gsm.

Wat me het meest stoort aan deze gsm. Enfin … het enige dat me ‘echt’ stoort is het intern geheugen. Dit is echter belachelijk klein. Na een anderhalve week kreeg ik al een melding dat mijn geheugen bijna vol zat. Na wat app’s op de SD-kaart (waar tot 32GB opkan) overgezet te hebben ging het terug wat beter. Maar … bijlange niet alle apps draaien op de SD-kaart. Ik heb nu nog 50Mb over … niet veel dus. Maar zoals hierboven al gezegd, als je meer geheugen wil (samsung galaxy S, Desire HD), betaal je ook meer. En dit scheelt ‘m toch bijna €150.

De batterij gaat nen dikken dag mee, niet lang … maar naar ik begrijp is dit een probleem bij elke smartphone. Wachten op de nieuwe generatie dus!!!

Apps downloaden … geweldig.
Wat je maar wil, je vindt het zoiezo terug in de ‘market’ en nog vrij veel gratis ook feitelijk. De telefoon is véél meer dan een telefoon, ’t is een computer die je zelf kan samenstellen.
Zo vond ik het lastig dat in mijn kalender bij de verjaardagen, de leeftijd van de mensen niet meer bijstond … maar loste ik dat op met een birthday app.
Zo vergat ik steeds mijn uren van aankomst en weggaan op ’t werk, die ik natuurlijk nodig had voor het  opstellen van mijn timesheets … maar heb ik nu een tikklok op mijn telefoon geïnstalleerd… een knap staaltje lifehacking

Conclusie: tof ding, de mogelijkheiden zijn legio, … zorg alleen dat je altijd een lader meehebt en zorgzaam met je geheugen omgaat.

 

*
1. in centrum Mechelen op mijn dashbord laten liggen met als gevolg … raam stuk, gsm weg, baksteen rijker
2. laten vallen in de WC (ja … een gebruikte WC … en ja … ik had net platte kaka)