Snelle kost

Voor de eerste keer nen tegenvaller (sorry Esther). Ik weet niet goed aan wat het ligt. Misschien mocht ik geen zuurkool gebruiken die nog moest gekookt worden (want in de instructies stond dat de zuurkool moest gekookt worden), de aardappels waren nog niet echt gaar en ’t geheel was nogal droog.

Toch was ’t zeer eenvoudig te bereiden, dus als iemand me wat tips kan geven hoe ik dit wel tot een goed eind kan brengen … graag

Ik vrees wel dat dit bij de kinderen (zelfs indien wel goed klaargemaakt) nooit een hit zal zijn.

  • Pakje celavita aardappelstje bistro gekruid (zo heten ze in nl)
  • Pakje zuurkool
  • Eieren
  • Geraspte kaas
  1. Prik gaatjes in de celavita zak en doe hem 5 minuten op vol vermogen in de microgolfoven (zo noemen wij dat in België)
  2. Knip het hoekje van de zak zuurkool af en knijp het vocht eruit (dan is het minder zuur, en meer kindvriendelijk)
  3. Haal de zuurkool uit de zak en snij of knip hem in stukjes
  4. Meng de aardappels na de microgolfoven met de geknipte zuurkool
  5. Doe het mengel in een ovenschaal
  6. Kluts de eieren, giet ze over het mengsel en strooi de geraspte kaas erover
  7. 20 minuutjes op 200 graden en klaar!