Ik droomde dat ik met de kinderen hout aan het verzamelen wa om boven te blijven als de vloedgolf kwam. Gisteren is toch blijven hangen.

Toen we vanmorgen opstonden kwam de boswachter langs. De feestvierende jeugd moet zijn schema kennen, want alles was mooi opgeruimd en zij lagen ergens verder in den illegale in hun tenten.

Vriendelijk en geïnteresseerd was de boswachter niet meteen. Hij kwam gewoon melden dat we onze afval moesten meenemen. Terwijl “leave no trace” voor ons een evidentie is.

De rit van vandaag verliep nu eens echt hoe ik het op voorhand in mijn gedachten had.

Wat gravel, niet te modderig, niet te technisch. Enfin … op mijn lijf geschreven.

Allereerst deden we de hoge venen aan, een deel van de route was afgesloten, maar goed te bypassen. We vermoeden dat het er te “swampy” bij lag.

Dit is de tweede brug op de arbalete, waarvan we content zijn dat we er nog over mogen. Zwaar beschadigd met de overstromingen, maar nog net berijdbaar.

Het ging geleidelijk, via mooie gravelwegen tot aan het hoogste punt van ons landje. De Signal de Botrange. Het deed wel iets om tot het hoogste punt gefietst te zijn. Wel geen foto, want wat een lelijke plek is dat. Op de hoogste punt van ons land staat een parking.

Naar beneden ging het via iets technischere gravelwegen. Met wateroversteken en wel wat nodige behendigheid. Dit was misschien wel de mooiste bergaf die we ooit deden.

Ook het weer was dik in orde , dus we besloten gewoon door te fietsen tot de goesting over was en te zien waar we belandden.

Of we echt op de goede plek beland zijn, dat zal morgen duidelijk worden. Eerst vonden we een plekje in het bos. Maar ik voelde het niet. Het was echt zo een jagersbos met jagershut. We zijn in een nabije wei gaan staan. Enerzijds ben ik content want het is nu half tien en ik heb al een eerste schot gehoord vanuit het bos. Anderzijds staan we redelijk in het zicht en mogelijks staat de boer hier sebiet.

Morgen sowieso vroeg uit onze nest.

Statistieken: 78km met 1385 hoogtemeters van Lac de la Gileppe tot Rogery. Gefietst van 9u30 tot 17u.