Een tijd geleden spendeerden we een midweek op de fantastische locatie “de sneppelhoeve“.

We kozen de regio Wuustwezel eigenlijk enkel omdat ze relatief dicht was tegen Bjeurn zijn werk lag en omdat we direct overtuigd waren van het appartement dat we er vonden, maar wat is daar nu in de buurt te doen?

Wandelen rond het Marum

Rondje Marum

Het Marum is een schoon natuurgebied dat nog maar net is opengesteld voor publiek. Tot voor kort werd het als oefenterrein voor de militairen gebruikt, maar nu is het ongerepte natuurgebied voor de wandelaars … jeuj.

Er zijn ondertussen al 2 bewegwijzerde wandelroutes, de gele en de rode (7km). Maar vermits de gele dwars door het gebied loopt mag er tijdens het broedseizoen (15 maart – 30 juni) niet worden gewandeld, de rode wandeling rond het domein is altijd open voor publiek. Parkeren kan best op de Schietveldweg.
Deze regio zou ook de grootste adderpopulatie hebben van Vlaanderen … maar de man van de toeristische dienst vertelde me ook dat hij nog nooit eentje kon spotten.

Op deze rode wandeling zijn er ook 6 geocaches verstopt, en het was de bedoeling om deze allemaal te doen … maar een grote modderige plas en een kind dat daardoor aangetrokken werd besloten daar anders over.

Begijnhof in Hoogstraten

begijnhofmuseum

begijnhof hoogstraten

Hoogstraten maakte indruk op de kinderen, toen we binnenreden zagen we de Sint-Katharinakerk en ze waren het er unaniem over eens dat dit de mooiste kerk ooit was.
We liepen even rond in het begijnhof, en ik vertelde over de begijntjes en zij luisterden flink.
En toen stootten we op het begijnhofmuseum (niet zoveel open, maar nu toevallig wel), en dit was echt een aanrader (Vic vertelde achteraf dat dat het hoogtepunt van zijn dag was)
Eerst was er een tijdelijke tentoonstelling over oorlogsfotografie, verder wat info over Wuustwezel in de oorlog (de dodendraad, een gebombardeerde Sint-Katharinakerk), een filmpje over hoe het leven vroeger was (voor hen was dat toch wel vrij verrassend), verschillende legendes over Wuustwezel en dan nog een gedeelte over de oertijd (met 2 wassen poppen die net echt waren … dat vonden ze maar vies). 

Bruyn Leegtpad

bruyn leegtpad

dodendraad

krokussen

Het Bruyn Leegtpad is 8,8km, maar wij deden de verkorte versie (6,1km via de lonvenweg). Par

keren kan op de steenweg aan de start.
Dit is een totaal andere wandeling dan degene in het Marum, hier was het vooral een wijds uitzicht tussen de velden en natuurgebied. Onderweg kwamen we ook de uitkijktoren ‘de klot’ tegen, waar je de restanten van de turwinning kan zien.
Ook stond er nog een replica van de dodendraad, dit is was een draad onder hoogspanning van ongeveer 300km die België van  Nederland scheidde in de eerste wereldoorlog, impressionant. Over 10km zijn er nu krokussen gepland, daar waar de dodendraad liep … en wij hadden geluk dat deze nog in bloei waren.

Kloostertuin Franciskanessen

franciscus

Liv is niet gelovig, maar tot de heilige Franciscus wil ze wel bidden, dat is immers de patroonheilige van de dieren.

2016-03-31 15.34.15
2016-03-31 15.24.43

 

De Franciskannessen waren missionariszusters, ze hadden ne schonen tuin en missionariszusters hebben blijkbaar een hoge leeftijdsverwachting (Liv doet op de foto een non na).
Dat was onze conclusie. Wederom een leuke activiteit met de kinders, ze hingen aan mijn lippen bij elk infobord.

Café “In de Kievit” in Loenhout

dartsen

Ik beloofde de kinderen een warme chocomelk na het wandelen, maar het enige dat we vonden was dit ongezellige café onder de kerktoren.
Maar we waren fout … het werd daar zeer plezant. De sympathieke cafébaas gaf ons nog wat tips om in de omgeving te doen (ook horeca …) en toen we begonnen te dartsen werd het helemaal tof. Vermits de kinderen er zo slecht in waren, kregen we zeker waar voor ons geld … het spel bleef maar duren. Gelukkig dat de cafébaas ons nog wat hielp en de tijd nam om de regels uit te leggen, want ik had in ’t begin geen idee wat we aan het doen waren en wat het doel was.

Schaliënhuis in Loenhout

Een café-restaurant met grote speeltuin buiten … soms moet dat niet meer zijn.

Zwemmen in de sportoase

Niet mijn favoriete activiteit, maar soms moet je ook eens rekening houden met de kinders. Ze hadden immers al zeer flink mijn activiteiten mee gedaan zonder zagen en klagen. En trouwens, het was Vic zijn verjaardag. Daarmee dus zwemmen in de sportoase van Elshout, een zwembad met 2 glijbanen, een stoombad en sauna, zwembad met versnellingen, ….

Deze leken ook wel tof, maar deden we niet wegens tijdsgebrek