Vandaag leerden we een foto lelijker te maken … tanden en ogen vergelen, rimpels en pukkels toevoegen, gezicht vergrauwen en rode vlekken toevoegen.
Ik ben gestart met de eerste foto en de tweede foto was het resultaat
En als jullie dit geloven … hebben jullie een veel te hoge dunk van mij

Neen … nu serieus, vandaag was het glamour retouche … iets waar we al lang op aan het wachten waren. Na het werk vroeg ik Bjeurn vlug een foto van mij te maken … héél confronterend als je zoiets moet beginnen bewerken, neem dat van me aan.
By the way, hiermee zien jullie ook mijn nieuwe kapsel … al vele beter dan toen ik net van de kapper kwam -ben wel best content nu- maar niet meer zo schoon als vanmorgen ;-)
En na het wegwerken van rimpels, pukkels, rode vlekken … na het bleken van mijn tanden en ogen …na het verblauwen van mijn ogen (let wel, dit is héél schermafhankelijk in de klas was het héél schoon, op mijn scherm thuis is het echt te fel om nog naturel te kunnen zijn) en na het egaliseren van mijn gezicht kreeg ik de tweede foto. Best wel geslaagd, vind ik zelf.
Je kan nog verder gaan en zo make-up aanbrengen, maar daarvoor heb ik nu echt geen zin meer. Da’s voor een andere keer.

Tot slot nog een kort leuk filmpje. Ik kijk zelf nooit naar filmpjes op het net maar dit is echt nen aanrader, een promotiefilmpje van Dove over hoe een model wordt gesminkt, gekapt, gefotoshoot en hoe die foto daarna wordt bewerkt. Je zal zien dat er niets meer natuurlijk aan het eindresultaat is.  Spijtig genoeg kan ik nog niet alle truuken die ze in ’t filmpje uitproberen.