Afstand 33km – Hoogtemeters 98 – Bestemming nabij Mazagón – Overnachting wildkamperen aan een idyllisch plekje in de duinen nabij de vaarroute van de Ferry naar Tenerife

Een dag van contrasten. Deze nacht hadden Bjeurn en ik het toch wel vrij koud, de volgende morgend bleek dat de temperaturen met het vriespunt geflirt hadden. Er stond rijm op de tent en onze buurman moest krabben aan de voorruit van zijn wagen. Toen we dat doorhadden vond ik ons vooral stoer en dapper.

Overdag echter wordt het 18°C, wat met een open hemel zeer aangenaam is.

Vandaag is de dag dat de winter begint, voor ons is het vooral de dag waarna de dagen terug beginnen te lengen. Iets waar we enorm naar uitzien.

De rit was ook vrij dualistisch… we reden door Huelva op een prachtig fietspad (camino verde) langs zoutbekkens waar de vogels zoals lepelaars, ooievaars en zelfs flamingo’s graag verblijven, maar de autosnelweg was nooit ver weg. Het grappige is dat de vogels precies graag vertoeven waar er veel autoverkeer rijdt.


Nadien reden we langs de haven en fabrieken waar de metaalertsen verwerkt worden. Een impressionante rit, langs het fietspad dat zeer mooi was aangelegd en geïntegreerd in de industrie, natuur en palmbomen. Op vlak van rit was dit geweldig; verrassend, mooi en verzorgd fietspad, natuur en het echte leven.

De wildkampeerplek die we vonden was ideaal. We zitten in de duinen, vlak aan het strand … waar we de ferry naar Tenerife kunnen zien vertrekken.

Eten deden we aan het strand en we sloten af met een zonsondergang.

Kampvuur deden we in de duinen … en we hopen zo straks warm in onze tent te kunnen kruipen.
Sommige dagen zijn nog memorabeler dan andere.