Afstand 39km – Hoogtemeters 237 – Bestemming Punta Umbria – Overnachting Camping Playa La Bota

Brrrr … het heeft geen zin om vroeg op te staan want ’s morgens vroeg is het bitter koud, 6°C was het toen we opstonden. 

Gelukkig hebben we het ’s nachts nog warm … de kinderen zijn hete brokken, Bjeurn kan er ook wel tegen maar bij hem is het op het nippertje en ik slaap in 1 liner en 2 slaapzakken. Ik heb een pyjama met kap aan en draag sokken en onder onze matjes ligt ook nog een isolatiedeken. 

Ook ’s morgens en ’s avonds hebben de kinderen het nooit koud … onbegrijpelijk maar ik ben er wel zeer dankbaar voor.

Vandaag reden we langs kilometers aardbeiplantages.

Eten deden we aan dit leuk kasteeltje, op een bank in de zon, waar ik het bijna “te” warm had en de kinderen dan weer in hun jas zaten… ik ben er mee gestopt het te proberen begrijpen.

En het leuke waren ook de ooievaars die klepperden in hun nest. 
We lieten ons wel weer vangen aan de Spaanse siësta. Note to self   ..  eten koop je in de voormiddag, en niet vergeten dat op zondag de winkels toe zijn. Op dat vlak was Portugal toch wel veel gemakkelijker.

We moesten vandaag dus voor de eerste keer ons noodrantsoen aanspreken. We hadden 4 verschillende maaltijden, waaruit iedereen eentje mocht kiezen, er moet dan heet water bij in het zakje en je kan 5 minuten later uit dat zakje eten …. een hit bij de kinders.

Het schelpen rapen bij zonsondergang was ook nen topper … er zijn trouwens eindelijk terug mooie schelpen te vinden (dat is niet op elk strand het geval). Liv en Vic verzamelden Sint Jacobsschelpen en Bjeurn genoot van het geluid van schelpen die braken onder zijn voeten … voor ieder wat wils zullen we maar zeggen.