Afstand 52km – Hoogtemeters 222- Bestemming Napels (Italië) – Overnachting in een mistroostig appartement via booking.com

De dag begon goed … koffie en koekjes bij onze boer en zijn familie.

En daarna vertrokken we richting Napels, nog meer als de vorige dagen zagen we veel gedumpt vuilnis op de wegen. We vroegen ons af of dit te maken had met de vuilniscrisis van enkele jaren geleden in Napels, maar toen we internet begonnen uitpluizen ontdekten we dat het probleem veel groter en triester was.

Onderweg kochten we nog een kilo! buffelmozarella (de specialiteit van de streek) die we werd overhandigd als mozarellabollen in een grote zak vol water. Niet gemakkelijk in het transporteren … met een kleine lek tot gevolg.

We gaan moeten gaan geloven dat Italianen lieve mensen zijn. Toen we ons middags op een bankje zetten en het brood begonnen te snijden kwam iemand van het cafe aan het plein een tafel en stoelen brengen. En toen Vic een crisis kreeg gaf een jongeman hem 2 auto’s om mee te spelen (crisis opgelost).

De aankomst in Napels was wel een tegenvaller. Het appartement met privé parkeergelegenheid dat ik geboekt had, bleek geen privé parkeergelegenheid te hebben. Onze fietsen staan nu dus in een betaalgarage die overvol staat (auto’s en fietsen mogen niet op slot omdat ze deze moeten verplaatsen om de achterste eruit te halen). Ook is er in het appartement geen zonlicht… alle ramen geven uit op een hoge schacht, zelfs het balkon is een donkere schacht. We voelen ons een beetje in het zak gezet … en dan vooral door de garage. Gelukkig blijven we hier maar 2 nachten.

We besloten dan maar uit eten te gaan, omdat we triest werden van het appartement, en al een eerste impressie van Napels op te doen. Die eerste impressie was goed en de pizza (uitgevonden in Napels) was zeer lekker.

Dat Napels levendig is kan wel gezegd worden, veel volk op de straten, brommertjes die je bijna van je sokken rijden en rijen aanschuivende mensen aan de restaurants.
We houden wel goed onze spullen in het oog want we zijn al veel gewaarschuwd door Italiaanen dat de criminaliteit hier bijzonder hoog ligt.

Met deze haan in het stadscentrum moesten we trouwens ook lachen.