Afstand 54km – Hoogtemeters 136 – Bestemming Mondragone (Italië)  – Overnachting kamperen op het veld van de boer tussen zijn serres

Enfin … ik heb goed geslapen  …  Bjeurn niet … rara wie ‘de waker’ is in ons gezin.
Om 6u30 stonden we zoals afgesproken op en toen Bjeurn de tent uitstapte was ook de eerste wandelaar weer daar. Maar grappig genoeg reageert niemand eigenlijk vreemd als daar een tent in het park staat.

Er was veel tijd vandaag om te fietsen … gelukkig maar want we hadden ook de nodige pech. Een hydraulische rem heeft het begeven, een gat in de remkabel … en geen fietsenmaker in de buurt. Ik ben geen fan van die hydraulische remmen (maar op dat punt is Bjeurn het niet met mij eens), in mijn perceptie hebben ze ons al veel miserie en geld gekost …. een gewone remkabel kan je tenminste zelf vervangen. 

Voorts braken er 2 spaken in mijn wiel. Dat kunnen we (lees Bjeurn) wel zelf maken … het is alleen nogal veel werk. Ambiance dus. 

Veel foto’s zijn er niet getrokken … de elektronica begint leeg te geraken. Als de powerbanks zouden doen wat ze beloofden,  dan zou er geen probleem zijn, maar dat is dus niet zo. Gelukkig hebben we nog zonnepanelen.

Door de mechanische pech was het al vrij laat toen we op zoek gingen naar een kampeerplek. Net toen we dachten dat we een plekje gevonden hadden begon er een boer (die we niet gezien hadden) naar ons te roepen. Hij zei dat we daar niet moesten staan, dat was niet goed. We mochten ons tussen zijn serres zetten, want daar was het beschut tegen de wind en daar was betere ondergrond, en hij had water om ons te wassen. Super lief dus. Nadat we wat aan de praat geraakten zei hij dat hij ons om 8u morgen komt halen en dat we dan bij hem thuis koffie mogen komen drinken. Toch weer een lieveke hé.

Er is nog 1 ding beter dan wildkamperen en dat is kamperen met toestemming van de eigenaar. Veel beter voor de gemoedsrust … nu kan Bjeurn ook nog eens goed doorslapen.