Afstand 47km – Bestemming York (Engeland) – Overnachting Warm Showers bij Andrew en zijn familie

Het was een rustige rit vandaag, mits wat ruzie met de fietspoortjes (blijkbaar hebben gewone fietsers het al moeilijk met deze … en wij met ons breed stuur al zeker), maar niets wat wat hefwerk niet kan oplossen.

Onderweg naar York passeerden we Selby en bezochten we de abdijkerk. Inpressionant mooi  … wat we onthouden is dat de klok op de toren als officiële uur voor Selby wordt gebruikt en dat er bijgevolg dagelijks iemand in de toren moet klimmen om de klok op te winden. En dat het pronkstuk “de Jesse window” dat dateert van 1330 in 1906 een brand overleefde doordat de brandweer er bleef water op spuiten zodat het gespaard bleef.


York maakte een zeer goede eerste indruk … op het fietspad naar York kwamen we eerst al dit kunstwek tegen.

dan passeerden we het schone Bishopthorpe Palace, passeerden we de paardenrenbaan.

om tenslotte uit te komen in Rowntree Park (met speeltuin natuurlijk en eekhoorns die zo tam zijn dat ze zelfs posseren voor de foto)
En dan zaten we ineens pal in centrum York .. als eerste impressie kan dat tellen … ik was althans direct verkocht.

Ook kwamen we onderweg naar onze warm shower host nog een fietscafé tegen … daar konden we niet aan weerstaan.
En tenslotte kwamen we aan bij onze host Andrew en zijn familie … een hele warme ontvangst met alles erop en eraan in een prachtig huis in centrum York. Wij zijn weer met ons gat in de boter gevallen. Het is vandaag trouwens een regenachtige dag, dus we zijn héél blij dat we net nu kunnen profiteren van een echt bed in een echt huis.