Afstand 55km – Hoogtemeters 358 – Bestemming Kellington (Engeland) – Overnachting Camping Kellington Manor hotel 

Waar een ander zijn tent plaatst op een plek waar er ’s morgens schaduw is, zoeken wij een zonneplek op … in de hoop dat de tent droog is voor we ze moeten inpakken. Vanmorgen mochten we nog eens het trekkersgeluk van een droge tent ervaren (in dezelfde categorie staan ook wind in de rug, een bergaf die net zo steil is dat je niet moet trappen, maar ook je remmen niet moet gebruiken, een picknicktafel tegenkomen als je net wil stoppen om te eten, het juiste koude bier tegenkomen in de winkel, …. )

Het fietste vlot vandaag, en we zouden misschien zelfs nog wat verder gefietst zijn, moesten we de dag nadien geen slaapplaats in York hebben vastgelegd. 

Het plannen van de dagetappes is niet gemakkelijk, de ene 50km is de andere niet.

Vandaag namen we dan maar de tijd om alle speeltuinen die we tegenkwamen aan te doen.

We strandden in Kellington, een dorpje dat je moeilijk charmant kan noemen, waar je ook kijkt, altijd zijn er wel hoogspanningskabels, windmolens of elektriciteitscentrales in het zicht.

Ook de camping is van een ander niveau dan de vorige, maar met zijn £7 zeer goedkoop  … en er is een speeltuin, dus de kinderen zijn content.
Trouwens … dat is ook één van de geneugten van het trekkersbestaan, waar het niet leuk is, weten we dat we weer snel weg zijn. 

We hadden eindelijk eens de tijd om onze travelbug te droppen. Wij zijn namelijk geocachers en speciaal voor deze reis hadden we een travelbug gekocht die we zouden droppen op de dag dat wij vertrokken op onze reis. Om dan achteraf te kijken wie het meeste gereisd had, wij met de fiets, of onze travelbug van geocache naar geocache. Wel … wij hebben in elk geval al een maand voorsprong genomen (en we hebben onze travelbug dan nog eens gedropt in een geocache die gemiddeld maar 1 keer per maand gevonden wordt)