Dit jaar gingen we naar de Memorial Van Damme … met de kinderen.

Uit mezelf zou ik niet direct op dit idee gekomen zijn … ik sport immers liever zelf, dan ernaar te kijken. En moest ik dan toch zelf op het idee gekomen zijn om te gaan, dan zou ik al zeker mijn kinderen niet meenemen … te laat op de avond en geen zin in verveelde kinderen.

Maar een vriendin vroeg of wij mee wilden gaan, en ik zei “ja”.

Wel … ik heb het me niet beklaagd en wel hierom

1) De lekkere frietjes voordien

2) Het is vrij impressionant om in een zo goed als vol Koning Boudewijnstadium te zitten

Klaar om sfeer te proeven #memorialvandamme

3) Het was divers … we zagen poolstokspringen, speerwerpen, hoogspringen, hinkstapspringen, hordelopen, bladerunners, steeple, discuswerpen en alle mogelijke afstanden lopen.
Soms moesten we stil zijn (voor de start van een loopnummer), soms moesten we aanmoedigen (op vraag van de atleet) … wat zeker Liv enthousiast deed.

4)Het plein oogt vrij rommelig en overal is er iets te zien.
Sporters die opwarmen, smurfen die de winnaars feliciteren, en een speerwerpers die afgeleid oversteekt en die tegen de koploper van de 5000m bij de mannen zou zijn gelopen als iemand hem niet op het laatste moment had weggetrokken.

Memorial vandamme 2015

5) Geschikt voor kinderen (de onze waren daar trouwens bijlange niet alleen).
Liv vond het geweldig en was helemaal mee in de wedstrijd. Vic was misschien nog iets te jong en minder geïnteresseerd … maar hij was toch niet al te lastig.

6) De kado’s die we aan de ingang kregen vonden vooral de kinderen tof. Vooral de lichtstokken waren een hit (en niet alleen bij de kinderen, want we zagen ook volwassenen tientallen lichtstokken verzamelen)
Memorial vandamme 2015

7) Het spektakel … in de auto’s op de piste zitten trouwens de atleten Memorial vandamme 2015

7) De optredens nadien zorgden ook nog wel voor ambiance bij ons.
Grappig trouwens om Gene Thomas te zien optreden terwijl ik hem vanmorgen nog gedag zei aan de schoolpoort waar hij zijn kinderen afzette

8) Het vuurwerk
Memorial vandamme 2015

 

Tip

  • Noteer in je agenda: vrijdag 9 september 2016 – Memorial Van Damme
  • En vergeet je dekentje en verrekijker niet !!!