Ja … Vilnius is weer eens iets helemaal anders. Wat bescheidener, maar wel heel sympathiek. Vilnius is tussen heuvels gebouwd en dat geeft prachtige zichten op de stad en op de daken (die ook al dikwijls ferm de moeite zijn) van de vele kerken.

 

 

De kathedraal was letterlijk het hoogtepunt.

De Gediminastoren geeft een geweldig zicht op de stad … als je er geraakt … de weg was steil en met kasseien, gelukkig hebben we onze hakken thuisgelaten.

Hier heb je een zicht over Vilnius, het nieuwe en het oude stadsgedeelte.

 De Sint Annakerk is gemaakt uit 30 soorten verschillende bakstenen en Napoleon zei ooit dat hij het in zijn zak wou steken en mee naar huis nemen. 

 Relax

   

In de Literatu straat hangen allemaal kunstwerkjes aan de muur. Het gebit was de favoriet van de kinders.

    

 Fietsen … het blijft een zwak !!!

  

Ik hou van die gevels   

   

We bezochten ook Uzupis, een ludieke ministaat in Vilnius, waarin vrijheid centraal staat. Deze wijk protesteert tegen de vercommercialisering van de oude stad en zit vol kunstenaars en vrijbuiters die wonen in aftandse huisjes. 


De oude binnenstad heeft nog veel geheimen, maar we kunnen we al zeggen dat we al heel wat gezien hebben. Maar wees gerust … ook voor de kinderen wat wils … in Vilnius zijn er tenminste speeltuinen, dat was in Italië heel wat minder.