ff-0002-running-cartoon-72

Een dagje congé met in de voormiddag enkel me-time, waaronder  een loopke.

Meestal loop ik ’s avonds nadat ik de kinders in bed heb gestopt, maar overdag lopen is toch echt wel veel leuker, en dan zeker in de winter. Deze keer profiteerde ik ervan om mijn route eens te lopen die ik gemaakt heb als ‘ENDORSER‘.

Een tijd geleden las ik immers op de blog van endomondo, dat ze enkele van hun meest toegewijde en inspirerende gebruikers (hun woorden, niet de mijne) zochten om endomondo wat te promoten.
Deze Endorsers zijn ‘sociale vlinders, houden van lichaamsbeweging en zijn fervent gebruiker van de app’. (wederom hun woorden) In elk geval vulde ik een aanvraagformulier in (waarin je een heuse motivatie moest schrijven waarom je dit verdiende), en kreeg na maanden een positief antwoord (toen ik dit eindelijk vergeten was)
Een eerste opdracht die ik als endorser moest uitvoeren was een looproute opstellen met foto’s, points of interest, ….. Tot mijn grote verbazing werd dat ook nog echt gecontroleerd ook. 2 keer kreeg ik feedback met opmerkingen dat ze toch nog wel een Engelse vertaling wouden, dat er meer foto’s moesten bijgevoegd worden, ….
Wel een werkje, maar als beloning verwacht ik een endomondo loopT-shirt, en dat vind ik dat wel weer de moeite (U kan me trouwens vinden als Annelies C)

In elk geval, deze voormiddag testte ik mijn route (en zag ik direct wat de 4/5e mama’s doen op woensdagvoormiddag … ik kwam er 2 al joggend tegen). En zo legde ik 11km op 1:01min af en kon ik mijn route afchecken, jammer genoeg zal ik hem nog eens moeten lopen om officieel ook geregistreerd te staan, want ik duwde per ongeluk mijn gsm af op ’t eind.
Maar dat zal voor mijn volgende congé-dag zijn.

De volgende uitdaging wordt ook leuk en ietwat spannend … jog eens met een andere partner (deze partner zal een blogvriendin zijn die ik nog nooit ‘echt’ heb gezien … ik kijk er alvast naar uit)

De 20 uitdagingen op een rij !!!
 1. Laat je eens ergens droppen (en loop naar huis)
 2. Loop eens bij wijze van transport (in plaats van de auto of de fiets te nemen)
 3. Doe het eens elders (op vakantie, op trip, alleszins op verplaatsing en niet thuis)
 4. Jog eens met een andere partner
 5. Ga alleen lopen
 6. Ren met een groep
 7. Doe iets nuttigs onderweg (een brief posten, …. )
 8. Duik in de kaarten (al dan niet digitaal) en bereid een nieuwe route voor
 9. Improviseer en sla wat weggetjes in die je niet kent (en zorg dat je tijd hebt)
 10. Ga lopen om je slecht humeur te verjagen
 11. Neem geen muziek mee
 12. Probeer een sessie interval
 13. Ga ook eens als het vriest
 14. Loop een keer door de regen
 15. Neem deel aan een loopwedstrijd
 16. Vertrek als je helemaal geen goesting hebt (en voel het verschil als je terugkomt)
 17. Lees een boek over lopen
 18. Sta vroeger op om te gaan lopen
 19. Beloon jezelf met een loopkado (zoals in nieuwe schoenen / sporttracker / loopkleding / …. )
 20. Train binnen op de loopband