Ik zoek al enige tijd naar een leuk loopboek dat me kan inspireren en motiveren. Even dacht ik dat “What I Talk About When I Talk About Running – Haruki Murakami” het zou worden, het werd me immers door verschillende mensen aangeraden.

Toch was ook dit niet het boek dat ik zoek.
De schrijver (die blijkbaar ook enkele mooie romans schreef) staat duidelijk enkele trappen hoger op de sportladder dan mezelf. Ik heb het gevoel als hij zou horen wat mijn sportieve ambities en besognes zijn, dat hij me vierkant zou uitlachen. En dat is natuurlijk niet echt inspirerend.

Allé, waarschijnlijk zou hij met wel niet echt ‘uitlachen’, maar ik denk ook niet dat hij het zou begrijpen …. dat ik zoveel voldoening krijg van zo’n kleine prestaties, lage sportfrequenties, gezapige snelheden, en dat lopen toch zo belangrijk voor me is.
Net zoals ik me niet kan inleven in de ambitie om de marathon uit te lopen in 3u, een ultraloop te doen of constant 60 ,70km per week of meer te lopen. Ik zou super gelukkig zijn als ik ooit een marathon zou kunnen uitlopen, de tijd is zelfs niet belangrijk. Een ultraloop, daar denk ik zelfs niet eens aan en 30km lopen per week … dat doe ik al amper en dat vind ik al zeer ferm.

Verder op zoek dus, naar een stimulerend boek voor een gezapige loper als mezelf.
Maar hierbij kan ik toch mijn 19e loopuitdaging doorstrepen. Nu moet ik me enkel nog eens ergens laten droppen. Waarom deze als laatste is overgebleven is me een raadsel, deze is zeker niet de ambetantste of stomste van de uitdagingenreeks, misschien gewoon de minst evidente.

De 20 uitdagingen op een rij !!!

 1. Laat je eens ergens droppen (en loop naar huis)
 2. Loop eens bij wijze van transport (in plaats van de auto of de fiets te nemen)
 3. Doe het eens elders (op vakantie, op trip, alleszins op verplaatsing en niet thuis)
 4. Jog eens met een andere partner
 5. Ga alleen lopen
 6. Ren met een groep
 7. Doe iets nuttigs onderweg (een brief posten, …. )
 8. Duik in de kaarten (al dan niet digitaal) en bereid een nieuwe route voor
 9. Improviseer en sla wat weggetjes in die je niet kent (en zorg dat je tijd hebt)
 10. Ga lopen om je slecht humeur te verjagen
 11. Neem geen muziek mee
 12. Probeer een sessie interval
 13. Ga ook eens als het vriest
 14. Loop een keer door de regen
 15. Neem deel aan een loopwedstrijd
 16. Vertrek als je helemaal geen goesting hebt (en voel het verschil als je terugkomt)
 17. Lees een boek over lopen
 18. Sta vroeger op om te gaan lopen
 19. Beloon jezelf met een loopkado (zoals in nieuwe schoenen / sporttracker / loopkleding / …. )
 20. Train binnen op de loopband