Tof … maar nooit meer zonder koffie !!!

2018-04-24T21:59:08+00:00april 24th, 2018|Categories: Travel|Tags: , , , |8 Comments

Na de Mullerthal trail (waar Bjeurn de bagage droeg) ging ik nu nog een stapje verder … een meerdaagse staptocht MET tent en ZONDER man om alles te dragen. Mijn gezelschap voor de tocht waren dit keer immers niet mijn gezinsleden (hun agenda stond te vol) maar NoNonsonsmon An en Lies waren een zeer goed alternatief.

We waren immers uitgenodigd voor de trekkingdays van Decathlon in de Getevallei, waar we 2 dagen konden stappen in de regio Linter en Zoutleeuw en samen met de andere deelnemers overnachten op een bivakplaats.

We konden kiezen tussen een dagafstand van 10, 20 of 25 km … amai, was ik blij dat we voor de 20 km en niet voor de 25 km geopteerd hebben. Het was immers de eerste keer dat ik rondtrok met een zware rugzak met kookgerief en tent en dat was toch niet te onderschatten.

Over het inpakken van onze rugzak zijn op voorhand ook veel berichtjes gewisseld. Een staprugzak inpakken is toch nog iets anders dan het inpakken van een fietszak … het gewicht is veel belangrijker. Zo viel het me op hoe zwaar een jeansbroek is en twijfelde ik ook over de fles wijn. Bjeurn vertelde me dat stappers de wijn meestal overkappen in een plastieken fles, maar wij hebben thuis geen plastieken flessen, dus we losten dat anders op …. met een scoutstrucje …. ik verstopte de fles in een struik op de bivakplaats toen ik An daar ging oppikken. Wie geen plastieken flessen heeft moet slim zijn.

Natuurlijk maakte ik beginnersfouten, de rugzak die ik van Bjeurn leende niet afstellen op mijn lijf bijvoorbeeld, en het zwaarste item, namelijk de tent, bovenaan steken in plaats van onderaan, dat bekloeg ik me op het einde van dag één wel. De volgende dag nam Lies de tent over, tot we na 5km stappen vlak aan onze wagen passeerden … we maakten graag een kleine omweg om al hetgene dat we niet meer nodig hadden al in de auto te leggen.

Het weekend was echt wel de max, een wandeling door de bloesemstreek, 2 toffe madammen, workshops op de bivakzone (waar we niet naartoe gingen omdat we zoveel te vertellen hadden, al was ik beter wel naar de workshop “Rugzak inladen” gegaan), zelf op een vuurtje ons water koken en eten uit zakjes, schoon weer, ….

Alleen maakte ik een vreselijk verkeerde inschatting, ik ging ervanuit dat er wel koffie zou te verkrijgen ’s morgens … en dat was dus niet zo, en als ik ’s morgens geen koffie drink dan krijg ik hoofdpijn. Dus nooooit, noooooit ga ik nog hiken zonder mijn bialetti, en als ik dan toch bezig ben neem ik ook direct nog een appelsien mee.

Maar voor de rest … perfect weekend, voor herhaling vatbaar. Als beginnend stapper vond ik het héél gemakkelijk dat alles georganiseerd was en dat we gewoon maar de kaart moesten lezen en de wandelknooppunten volgen, maar feitelijk is het ook weer zelf te organiseren, een paalcamping zoeken en een route uitstippelen !!!

Nen dikke merci aan Walkie Talkie en Decathlon voor de uitnodiging … volgende keer ben ik graag weer van de partij !!!

8 Comments

 1. de Kris 25 april, 2018 at 09:01 - Reply

  Annelies en An en Lies ? :-)

 2. An_nononsonsmoms 25 april, 2018 at 10:14 - Reply

  Het was zalig! Oh, ik heb al wat heimwee :-)

 3. Kristof Tersago 25 april, 2018 at 16:03 - Reply

  Dat was vlak bij ons in de buurt. Laat volgende keer iets weten. Dan helpen we wel (stiekem) met het transport. En dan kan je ook de Wilderen tripel proberen die nog lekkerder is.

 4. Elke 25 april, 2018 at 21:23 - Reply

  Haha, het missen van de koffie… dat ken ik ;)

  (en nu bij de juiste post, ohjee…)

 5. Lottes Anekdotes 26 april, 2018 at 11:31 - Reply

  Mijn broer en een vriend van hem deden ook mee! Zij zijn behoorlijk ervaren stappers en toch vonden ze het ook zwaar. Ze hebben er wel enorm van genoten en hun enthousiasme stak me zo aan dat ik bij de (eventuele) volgende editie ook graag mee wil doen :)

 6. Jacques 2 mei, 2018 at 17:19 - Reply

  Hoofdpijn van dat koffieloos ontbijt? Laat me lachen! Een klein beetje overdreven de vorige dagen met het vieren van je verjaardag???

 7. oon 21 mei, 2018 at 11:39 - Reply

  De appelsien! Ik doe mee! En ook met de koffie ;)

 8. […] we immers wat materiaal gekregen en onlangs kreeg ik 2 vriesdroogmaaltijden en een kooksetje op de decathlon trekking days. De spullen met een * gemarkeerd zijn gekregen en al de rest heb ik zelf […]

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.