Na de Mullerthal trail (waar Bjeurn de bagage droeg) ging ik nu nog een stapje verder … een meerdaagse staptocht MET tent en ZONDER man om alles te dragen. Mijn gezelschap voor de tocht waren dit keer immers niet mijn gezinsleden (hun agenda stond te vol) maar NoNonsonsmon An en Lies waren een zeer goed alternatief.

We waren immers uitgenodigd voor de trekkingdays van Decathlon in de Getevallei, waar we 2 dagen konden stappen in de regio Linter en Zoutleeuw en samen met de andere deelnemers overnachten op een bivakplaats.

We konden kiezen tussen een dagafstand van 10, 20 of 25 km … amai, was ik blij dat we voor de 20 km en niet voor de 25 km geopteerd hebben. Het was immers de eerste keer dat ik rondtrok met een zware rugzak met kookgerief en tent en dat was toch niet te onderschatten.

Over het inpakken van onze rugzak zijn op voorhand ook veel berichtjes gewisseld. Een staprugzak inpakken is toch nog iets anders dan het inpakken van een fietszak … het gewicht is veel belangrijker. Zo viel het me op hoe zwaar een jeansbroek is en twijfelde ik ook over de fles wijn. Bjeurn vertelde me dat stappers de wijn meestal overkappen in een plastieken fles, maar wij hebben thuis geen plastieken flessen, dus we losten dat anders op …. met een scoutstrucje …. ik verstopte de fles in een struik op de bivakplaats toen ik An daar ging oppikken. Wie geen plastieken flessen heeft moet slim zijn.

Natuurlijk maakte ik beginnersfouten, de rugzak die ik van Bjeurn leende niet afstellen op mijn lijf bijvoorbeeld, en het zwaarste item, namelijk de tent, bovenaan steken in plaats van onderaan, dat bekloeg ik me op het einde van dag één wel. De volgende dag nam Lies de tent over, tot we na 5km stappen vlak aan onze wagen passeerden … we maakten graag een kleine omweg om al hetgene dat we niet meer nodig hadden al in de auto te leggen.

Het weekend was echt wel de max, een wandeling door de bloesemstreek, 2 toffe madammen, workshops op de bivakzone (waar we niet naartoe gingen omdat we zoveel te vertellen hadden, al was ik beter wel naar de workshop “Rugzak inladen” gegaan), zelf op een vuurtje ons water koken en eten uit zakjes, schoon weer, ….

Alleen maakte ik een vreselijk verkeerde inschatting, ik ging ervanuit dat er wel koffie zou te verkrijgen ’s morgens … en dat was dus niet zo, en als ik ’s morgens geen koffie drink dan krijg ik hoofdpijn. Dus nooooit, noooooit ga ik nog hiken zonder mijn bialetti, en als ik dan toch bezig ben neem ik ook direct nog een appelsien mee.

Maar voor de rest … perfect weekend, voor herhaling vatbaar. Als beginnend stapper vond ik het héél gemakkelijk dat alles georganiseerd was en dat we gewoon maar de kaart moesten lezen en de wandelknooppunten volgen, maar feitelijk is het ook weer zelf te organiseren, een paalcamping zoeken en een route uitstippelen !!!

Nen dikke merci aan Walkie Talkie en Decathlon voor de uitnodiging … volgende keer ben ik graag weer van de partij !!!