Alle elektronica die we op onze fietsreis zullen meenemen, die zullen we ook weer moeten opladen … maar toch plannen we wel wat toestellen mee te nemen. Een fototoestel, computer, 2 smartphones, garmin fietsgps, mp3-speler, 2 ereaders staan momenteel in de paklijst.

Een MP3 speler hebben we thuis (dan wordt die iPod ook weer eens gebruikt) en een (eerste) ereader hebben we alvast aangekocht.
Het hoofddoel van de ereader is om de schoolboeken te digitaliseren en zo mee te nemen, maar het is natuurlijk ook de bedoeling dat op deze ereaders veel gelezen wordt … door ons en ook door de kinderen.

Ik ben dus op zoek naar Nederlandstalige kinderboeken voor op de ereader en naar luisterverhalen voor op de iPod.

Zelf vond ik Mathilda van Roald Dahl een geweldig jeugdboek en ik hoop dat Liv daar volgend jaar klaar voor zal zijn. Maar dat boek vinden in ebook-formaat, maar dat blijkt vreemd genoeg niet zo gemakkelijk te zijn.

Ik kreeg ook al de tip dat kapitein Winokio een CD heeft met liedjes over maaltafels … en dat lijkt wel tof … dat moet zeker mee … ik zie en hoor het al voor me … maaltafelliedjes kwelen op de fiets … zalig.

Hebben jullie ervaring met (betaalbare) luisterboeken en ebooks voor kinderen (geschikt voor 2e leerjaar en 4e leerjaar)? Tips zijn altijd welkom.

Maar natuurlijk draait het op onze reis niet enkel en alleen om elektronica. In een filmpke vertelden wetour waar wij naar uit kijken … en in onze hoogtepunten komt elektronica niet voor.