Dit was de koude loopweek, lopen in vriestemperaturen … ik was het niet meer gewend.
En wat ik eigenlijk wel weet … maar als het effectief koud is weer altijd vergeet … is dat ik me bij koude temperaturen toch niet overdreven warm moet aankleden. Een lange loopbroek (draag ik vanaf de temperatuur onder de 10°C gaat), een shirt met lange mouwen en een pulleke zijn warm genoeg. Eventueel aangevuld met handschoenen en iets buff-achtigs dat ik meestal wel weer uitspeel onderweg … meer moet dat niet zijn.
In tegenstelling met fietsen (als ik naar ’t werk fiets draag ik 2 jassen, dikke handschoenen en bivakmuts … leve de bivakmuts)  krijg ik het tijdens het lopen direct warm.

Mijn duurloop viel enorm tegen … terwijl dat meestal de loop is die ik het liefste doe.
Gaan lopen in de namiddag is mijn ding niet, en al zeker niet nadat ik met de kinders enkele uren ben gaan wandelen, soms moet een mens niet te ambitieus zijn … anderzijds was ik wel een hele leuke tocht met de kinders gaan doen (en zij vonden hetzelfde, misschien moet ik daar nog wel eens over bloggen).
Maar een duurloop van 19 km waarbij je al aftelt vanaf 4km, die is zwaar, ondanks het feit dat je niet hoog in hartslag mag gaan.

Ik maakte weer een youtube-filmke naar goede gewoonte, iets langer dan de vorige (maar dat wijd ik aan de kinderen … ik kan de stukjes met hen moeilijk knippen, terwijl ik in mijn uitleg een héél pak moet knippen) maar ik slaagde er toch in om onder de 5min te blijven (mijn psychologische youtube-drempel)

 

 

De cijfers

Aantal kilometers gelopen: 57 km
Gewicht (gemiddelde van week): 59,0 kg

Training 1: Lopen van ‘t werk naar huis (doel hartslag 160)
11.40 km – 59m:17s – 5:12 min/km

Training 2: Avondloopje met Liv gedeeltelijk met de heidejoggers
5.48 km – 38m:15s – 06:59 min/km

Training 3: ‘s morgens naar ‘t werk lopen
11.71 km – 1h:11m:19s – 06:05 min/km

Training 4: Fartlek (9 versnellingen van 1 minuut)
9.55 km – 56m:03s – 05:52 min/km

Training 5: Duurloop (die me tegenviel)

19.01 km – 2h:01m:43s – 6:24 min/km