Afstand 46km – Bestemming Peacehaven (tussen Newhaven en Brighton) – Overnachting gelijk partycrashers 

We worden sterker met de dag … 3 stevige klimmen stonden vandaag op het programma en bij geen enkele moesten we afstappen. Mijn angst voor de bergen begint te verdwijnen … maar misschien word ik overmoedig.
Voorts voelde ik me vandaag wel als zo’n tractor op de weg. Ken je dat, dat je op de baan achter een tractor zit en dat je wat zit te vloeken achter je stuur en dat je die tractor zo snel mogelijk voorbij wil rijden. Wel … die irritante tractor, die zijn wij.


Een verrassende dag vandaag. We wilden tot Brighton geraken maar toen we onderweg het visitor center van The Seven Sisters (super schone krijtrotsen) tegenkwamen, wilden we deze toch ook meepikken. Tegen de goesting van de kinderen nog een wandeling  van 3 mijl erbij … maar Vic stapte al een chance door “want ik wil er snel vanaf zijn”


De rotsen waren gelukkig wel de moeite, maar tot Brighton geraken werd ambitieus. Om 17u30 waren we op 10km van de camping en was de pijp van de kinderen helemaal uit.


En net toen passeerden we aan een veld met een grote feesttent die vol mobilhomes stond. En ze waren zo  vriendelijk om ons ook te laten overnachten in ruil voor een donatie voor het goede doel. Win-Win. Deze campeerplaats is waarschijnlijk zelfs de mooiste die we in de UK al hadden. Met zicht op de zee en naast een grote speeltuin …. de buren die zeggen dat ze niet van kinderen houden en ze in de microgolven willen steken (huh) nemen we erbij (we houden wel onze kinderen in het oog) evenals het feit dat onze tent gedoopt werd door een hond die er ineens tegen plaste en dat de feestmuziek tot middernacht zal klinken.

Grappig detail .. vakantiefietsers zie je hier (in tegenstelling tot Nederland en Frankrijk) bijna niet … maar een half uurtje later stond hier nog een Amerikaanse fietsster te bedelen voor een overnachtingsplekje.