Afstand 37 km, bestemming Worthing, overnachting bij oud-collega vriend Jeroen en zijn geliefde Jane

Vanmorgen was het sober ontbijt … restjes (tortilla met confituur bij gebrek aan brood en droge cornflakes bij gebrek aan melk)

Ik beloofde de kinderen dat we niet veel zouden fietsen, niet meer dan 25km, als het toch meer zou worden moest ik een kwartier langer uit Harry Potter voorlezen (ze zijn helemaal verslingerd) …. een weddingschap die ik verloor.

Maar de tocht was wel de moeite … we fietsten langs Brighton dat toch wel de moeite was. De krijtrotsen waren super tof (veel mooier dan de Seven Sisters volgens Vic), maar er was ook een soort Venetië met woningen aan het water met elk een speedboot voor de deur (de ene al groter dan de andere) waar Vic wel zou willen wonen.

Deze overnachting stond al lang vast, we zouden bij een vroegere collega van mij, Jeroen, ontvangen worden. Jeroen werkte tot enkele maanden voor hetzelfde bedrijf als ik maar de liefde deed hem emigreren naar Groot Brittannië.
Jeroen begeleidde ons de laatste kilometers met de fiets tot bij hem thuis … en de toeristische informatie kregen we er gratis bij.

Jeroen en Jane hebben ons echt super verwend. Eerst was er English tea met scones with clotted cream and jam …. een specialiteit van Cornwall (noot … eerst de jam en dan de clotted cream)

Daarna kregen we (wat een geluk dat we een zondag kozen voor ons bezoek) Sunday roast (in ons geval roasted beef met Yorkshire pudding en Roasted patatoes). Heerlijk … als ik zo ontvangen word krijg ik ook altijd zin om eens te koken en vergeet ik dat ik dat niet graag doe.
De avond werd afgesloten met locale bieren en de Portugese overwinning van het EK (eigenlijk had het Engeland tegen België moeten zijn).