Nieuwe looproute #avondrun #nevernotrunning #iloverunning

Vermits ik vorige week toch nog wel serieus last had van mijn knie (3 van de 4 keer deed de knie pijn), pakte ik het deze week anders aan.

Ik liep 5 keer, maar veel kortere afstanden en op ’t gemak. (1 keer van de 5 deed mijn knie pijn)
Ik vond ook een nieuw toertje, langs water, door weides en bossen. Ongelooflijk eigenlijk dat al dat moois zo dicht tegen mijn deur te vinden is, terwijl ik toch al in een serieus volgebouwd dorp woon.

De loopgoesting is terug, dat merk je zeker op de derde training, daar kwam ik om 5u voor uit mijn bed (al wat voorbereiding voor helweek).

Het experiment “lopen met de kinderen” was geen succes, maar morgen gaan Liv en ik er nog eens voor … wij willen samen 3 km lopen. Ik ben benieuwd.

 

De cijfers

Training1: 5.03 km – 30m:28s – 6:04 min/km
’s avonds liep ik mijn nieuw lievelingstoertje, wat hou ik toch van die lange dagen.

Training2: 8.10 km – 45m:58s – 5:40 min/km
Een uitbreiding van mijn looptoertje, minder op ’t gemak, want ik besefte ineens dat ik -als ik nu niet snel vertrok- de volgende 2 dagen niet zou kunnen lopen. Mannen met hobbies, ’t is toch godgeklaagd voor een verslaafde hardloopster.

Training3: 7.72 km – 43m:47s – 5:40 min/km
Dees was een beetje zottekes. Ik stond om 5u op om te gaan lopen nu het nog fris was, want lopen als het bijna 30°C is, dat is niet aan mij besteed.
De laatste 100m voelde ik mijn knie terug opspelen.

Training4:
2.50 km – 24m:30s – 9:49 min/km
5.13 km – 
28m:40s – 5:35 min/km
Deze training bestond uit een stuk met de kinderen, en een stuk met de kinderen. Rara wanneer de kinderen erbij waren. Een ramp, niet voor herhaling vatbaar. Liv die had er goesting in, ze wou persé eens 3km met mij lopen, jammer genoeg moest Vic ook mee … en deze had er geen zin in. Na 13 keer stoppen (ik heb het nageteld op de endomondografiek), was ik het beu en stapten we terug (terwijl het eigenlijk sneller zou geweest zijn om verder te stappen)
Daarna ging ik mijn frustraties alleen weglopen.

Training5: 5.10 km –  28m:33s – 5:36 min/km
Mijn toertje, in het gezelschap van de podcast “serial”