Ik wou er een midweek tussen uit … Bjeurn kreeg 2 opties, ofwel ging ik weg met de kinderen en lieten we hem alleen thuis achter, ofwel zochten we iets dicht tegen zijn werk, zodat hij mee kon.
Het werd optie 2 … een dichtbij-vakantie dus ook … maar wat voor één !!!

We kozen voor een boerderijvakantie in de Sneppelhoeve in Loenhout, en daar hebben we een zeer goede keuze aan gemaakt, ik zou het aan iedereen aanraden.

De sneppelhoeve wordt uitgebaat door Valérie, een vriendelijke dame, die wat parallellen vertoonde met Liv. Al als klein kind zot van dieren, maar thuis telkens te horen gekregen “Als je later groot bent, dan mag je zoveel dieren houden als je wilt”. Wel, dat is inderdaad wat Valérie deed.

Ons appartement was ruim, zeer mooi ingericht en met een prachtig uitzicht. Wel grappig dat we boven de stal van de ezels zaten, maar buiten een sporadisch gebalk hadden we geen last van onze onderburen.

appartement sneppelhoeve

De miniatuurezels waren echt wel het onze favorieten, volgens mij is er geen dier zo schoon als deze beestjes. Wat ik ook niet wist, is dat ezels zo lief zijn … die bedelden echt constant om geknuffeld te worden. En het is echt leuk als de kinderen vragen “Mag ik de ezels gaan knuffelen?” in plaats van “Mag ik op de iPad / tv kijken?”
We hoopten om deze vakantie ook een ezelbevalling live mee te mogen maken, maar deze scoop kregen we jammer genoeg niet. Wist je trouwens dat een ezeldracht ongeveer een jaar duurt, en dat er een maandje speling op kan zitten?

de bende van woepi

 

Verder denk ik dat ik deze vakantie een ezelspecialist ben geworden. Valerie vertelde met veel liefde en enthousiasme over de beestjes … en wat ze niet aan mij vertelde, dat hoorde ik dan wel later van Liv.
Een ezel is een gezelschapsdier, je mag het nooit alleen houden want dan kwijnt het weg. Een ezel is een zeer slim dier (maar varkens zijn nog slimmer). Terwijl shetlandpony’s tegen pokkenweer kunnen en zelfs niet onder een afdak gaan staan als het regent dat het giet, is een ezel zijn vacht is niet waterdicht en moeten deze naar binnen als het regent, deze diertjes vragen dus best wel wat onderhoud. Ezels zijn super zacht en de kleine ezeltjes hebben zo’n schattig donsvachtje.

2016-03-30 14.07.47-1

Maar buiten de ezels was er nog andere afleiding
… de shetlandpony’s en de longwool schapen

2016-03-30 14.08.39
… de kippen, de ganzen en de kalkoen, die ons 30 eieren schonken waaronder 1 ganzenei (waar Liv serieus van onder de indruk was)

kalkoen

… de 3 varkens, lief, gulzig en onstuimig, een plezier om deze eten te geven. De vrouwtjes heetten trouwens Maggy en Margriet … rara naar wie ze genoemd zijn !!!

2016-03-29 14.49.43

… de honden, hier op de foto de kleine Olav

2016-03-29 14.44.51

… de 4 katten, ééntje met een maar 3 poten (maar een achterpoot kunnen ze blijkbaar best wel missen), ééntje met een stompje staart en Boris en Basiel, de 2 jonge wilde kittens die graag bij ons in het appartement op bezoek kwamen, tof gezelschap.

2016-03-29 17.10.24

… een hooizolder

2016-03-29 17.13.00

… en voor de korte verplaatsingen en de avondwandelingen waren er de go-carts

2016-03-31 09.13.29

avondwandeling met dubbele go-cart

… en dan was er nog een pingpongtafel

Het was echt een heerlijke vakantie, met continu afleiding voor de kinderen. Het is echt wel ontspannend om niet zelf altijd voor de entertainment te moeten zorgen … dat deden de dieren wel. Voor een keer moest ik ze niet van achter een scherm plukken, maar kon ik ze gaan zoeken in de stal, op het erf of in de wei.
Tof dus, ideaal voor dierenliefhebbers die graag de lusten maar niet de lasten ervan hebben. We zullen ze inderdaad missen onze ezeltjes (en dan zeker onze favoriet Woepi … en het lijkt of dat wederzijds is … deze foto werd immers bij het afscheid getrokken)

afscheid van Woepi
Zo blijkt maar weer dat een vakantie niet altijd ver of spectaculair moet zijn om goed te zijn !!!

En wat we daar allemaal deden omgeving Loenhout, dat volgt nog een blogpost van, en die vind je binnenkort hier.